Yalovam Derneği Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ağırladı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Yalovam Derneği Başkanı Kenan Baş, “Yalovam Derneği olarak zaman zaman şehrin meselelerini konuştuğumuz buluşmalar yapıyoruz. Siyaset üstü bir anlayışla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kentleşme, kentlilik bilinci, kalkınma ve kentsel dönüşüm, odaklandığımız konuların başında geliyor. Bu alandaki tespit ve önerilerimizi de zaman zaman sorumluluk mevkiindeki arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Bu vesileyle bu sabah bizlerle birlikte olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve ekibine de teşekkür ediyorum. Buluşmalarımız devam edecek. Önümüzdeki hafta da AK Parti Grubu ile bir araya geleceğiz ve Yalova’yı konuşacağız” dedi.

Başkan Salman da katılımcılara beş yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları anlattı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise konuşmasında “görev sürem boyunca her zaman halkın içinde olmaya çalıştım ve hemşehrilerimin sorunlarıyla bire bir ilgilendim. Ben kenar mahallede doğmuş ve büyümüş bir insanım. Bu yüzden siyasi tercihlerine bakmaksınız kenar mahallelere daha fazla hizmet ettik ve öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için uğraştık. Yalova Dünya’nın en güzel şehirlerinden biridir. Bu şehre hizmet etmek benim için büyük bir onurdur. Çalışmalarımda gece gündüz bana destek olan ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vefa Salman ayrıca, İstanbul’da okuyan Yalovalı öğrenciler için yurt yapılmak üzere Rahmi Üstel döneminde satın alınan ve Yalovam Derneği tarafından gündeme getirilen Yalova Belediyesi’ne ait arsa ile iş ve işlemlerin tamamlandığını ve Anıtlar Kurulu nezdindeki izinlerin alındığını söyleyerek; bundan sonraki süreci de yapılacak bir protokol çerçevesinde yine Yalovam Derneği’nin takip etmesini istediklerini belirtti.  

Yalovam Derneği üyeleri de toplantıda söz alarak Belediye Başkanı Vefa Salman’a sorular sordular; çeşitli konularda görüş ve önerilerini söylediler. 

Editör: TE Bilişim