Yalova, Bursa ve İstanbul Siirtliler Dernekleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen, "Şıhrıl Bayf" Yumurta Bayramı Şenlikleri Yalova'da gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Siirtli ünlü İşadamlarından Ethem Sancak da ilk yumurtayı eşi Nurperi Sancak'la tokuşturdu. 
  Siirt iline özgün yerel bayramlardan birisi olan Yumurta Bayramı 3 ilin Siirtliler Dernekleri tarafından düzenlenen ortak bir şenlikle kutlandı. Yalova TİGEM Beyazbahçe'de gerçekleştirilen şenliğe İstanbul, Bursa ve Yalova'da yaşayan Siirtliler büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe Ak Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktaş, Siirtli ünlü işadamı Ethem Sancak ve çok sayıda davetli de katıldı. Şenliğe gelişinde kapıda karşılanan Ethem Sancak alkışlar arasında şenlik alanına girdi. Burada Şırıl Bayf olarak bilinen Yumurta Bayramı hakkında bilgiler veren Sancak, "3 ilin Siirtliler Derneğinin düzenlediği geleneksel bayramımızı kutluyoruz. Bu yaklaşık 2-3 bin yıllık bir bayram. bu. Bu bayramda Siirtliler hem baharın gelişini kutluyorlar, hem tanışıyorlar. Bu bayram kurulan bütün mutlu evliliklerin başlangıcıdır. Siirtli genç kız ve erkekler mayıs ayında kırlara çıkar, boyadıkları yumurtaları tokuştururlar bu esnada da bir birlerini görüp tanırlar. Yani bir çöpçatanlık bayramı aynı zamanda. Bizim böyle 6-7 yerel bayramımız var. Bunlar yakın zamana kadar Siirt'te yaşıyordu . Siirt'in 7 tepesi var hepsinde bir bayram kutlanırdı. Bizde bu geleneklerimizi yaşatalım diye bu tip etkinlikler düzenliyoruz" dedi. 
  Şıhrıl Bayf'ın ilk yumurtasını da Siirtli ünlü İşadamlarından Ethem Sancak ile eşi Nurperi Sancak tokuşturdu. Şenlik Siirt'e özgü şarkılar eşliğinde yenen yemeklerle devam etti.  
gelişi, alana gelişi, röportaj, yumurta tokuşturması, katılımcılar, detaylar. 
Editör: TE Bilişim