Çiftlikköy Belediyesi Ramazan Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Konserler, söyleşiler, tiyatroların ve sinemaların sergilendiği Mokamp alanında vatandaşlar, Araştırmacı Yazar Sinan Yağmur’un tasavvuf söyleşisini dinlediler. Programa Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, belediye çalışanları ve birçok vatandaş ta iştirak etti.
Araştırmacı Yazar Sinan Yağmur, Çiftlikköylüler ile ikinci kez buluştuğunu ifade ederek, kendisine gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduğunu söyledi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a bu tür etkinlikler düzenlediği için teşekkür eden Yağmur yaklaşık 2 saat süren bir söyleşi düzenledi. Ramazan ayının birleştirici ve kucaklaştırıcı ruhundan bahseden Sinan Yağmur, “Elimizdeki nimetlerin farkında olmalıyız. Bizi biz yapan özelliklerden sıyrılmalı ve hakikate doğru yürümeliyiz. Bu anlamda Ramazan ayı önemli bir fırsattır. Lokmaların dahi paylaşıldığı bu ayda sevgi ve saygı içerisinde, birlik ve beraberlik ortamında bulunmalıyız” dedi.
Ramazan Sohbetinde Sinan Yağmur Mevlana’dan ve Şems’ten örneklerle tasavvufu ve ilahi aşka yolculuğu da anlattı. Mevlana’nın günümüzde hala her yönüyle anlaşılamadığını belirten Yağmur, “Hayatın içindeki Mevlana’yı anlatmazsanız, Mevlana da sizin hayatınızın içinde olmaz. Hazreti Mevlana’yı anlamak, Hazreti Mevlana gibi Allah yolunda olmanın kapısını açar” diye konuştu. Yağmur, Mevlana’nın hayatından kıssalarla süslediği sohbetinde, tasavvuf düşüncesini benimseyenler için hayatın değil ölümün anlam taşıdığını, hayata dair sağlık, başarı, makam, mevki, sıkıntı, haset, öfke gibi tüm duygu ve durumların geçici olduğunu, tüm bunların Mevlana’nın söylediği gibi ruhu terbiye ettiğini dile getirdi.
Program soru cevap şeklinde devam ettikten sonra Araştırmacı Yazar Sinan Yağmur, kitaplarını imzalayarak sevenleri ile kucaklaştı. Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, Araştırmacı Yazar Sinan Yağmur’a katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim