Yalova Belediyesi koleksiyoner Oflu Nurettin İnan’a ait Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi’ne ait eserlerin  yer aldığı Tarihin Sessiz Tanıkları Sergisi ile ziyaretçileri buluşturdu. Birbirinden özel eserlerin yer aldığı Tarihin Sessiz Tanıkları adlı sergi  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner,  Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu’nun kestiği kurdele ile ziyarete açıldı. Sergi Kent Müzesi’nde 26 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.
Yalovalı Koleksiyoner Oflu Nurettin İnan’a ait aralarında Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine  ait birçok eserin yer aldığı sergi Kent Müzesi’nde kalabalık bir davetli topluluğunun da katılımı ile açıldı. Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Salman, bugüne kadar Kent Müzesi’nde birçok sergi açıldığını ancak en farklı konseptin bu sergide yer aldığını söyledi. Serginin isminin ise ‘Tarihin Sessiz Tanıkları’ olarak Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner tarafından verildiğini ve bu ismin sergiye çok yakıştığını söyledi. Başkan Salman, Koleksiyoner  Oflu Nurettin İnan’a destekleri için teşekkür ederek, “Bundan sonra da devamının gelmesini diliyorum” dedi. Kalabalık bir davetli topluluğunun hazır bulunduğu sergiyi gezen ziyaretçiler eserleri hayranlıkla inceledi.
Kent Müzesi’nde açılan ve  aynı zamanda  Kıbrıs Gazisi olan Yalovalı Koleksiyoner  Oflu Nurettin İnan’ın koleksiyon tutkusunu Yalovalılarla buluşturduğu sergide, 19.yüzyıla ait yazı takımları, Selçuklu Dönemine ait yüzükler, Osmanlı Dönemine ait Kur’an-ı Kerim, semaver,  koku imbiği, ahşap sandıklar, çeşitli mühürler, kılıç, kamalar, tarihi paralar,  tarihi değerdeki çeşitli porselen parçalar ilgi gören ürünlerin arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim