Yalovalı Koleksiyoner Oflu Nurettin İnan’a ait aralarında Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerine de ait bulunan birçok eserin yer aldığı Tarihin Sessiz Tanıkları adlı sergi Kent Müzesi’nde Yalovalılarla buluşacak. Yalova Belediyesi Şubat Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında açılacak olan sergi, 26 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Yalova Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tarihin Sessiz Tanıkları adlı sergi bugün saat 15’te  Kent Müzesi’nde ziyarete açılacak. Aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Oflu Nurettin İnan’ın koleksiyon tutkusunu ve birikimini Yalova halkı ile buluşturacağı sergide, Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet Dönemine ait birçok eser yer alıyor.  Sergi 15 Şubat ile 26 Şubat tarihleri arasında Kent Müzesi’nde gezilebilecek.
Koleksiyoner Oflu Nurettin İnan, Yalova’da doğdu. 1975 ile 1984 yılları arasında profesyonel olarak futbolla ilgilendi. Yalovaspor başta olmak üzere Kocaelispor, Nevşehirspor, Fransa Strasbourg, Ankaragücüspor gibi pek çok önemli takımda futbol oynamıştır.  13 yıl önce başladığı sağlık sorunları sonrasında koleksiyonlerliğe başlayan Oflu Nurettin İnan’ın koleksiyonunda Bizans, Selçuklu, Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet Dönemlerine ilişkin birçok eser yer alıyor.

Editör: TE Bilişim