Aldıkları teklifleri değerlendirebilmek, Yalova’daki kültür-sanat anlayışına farklı bir pencereden bakarak sanatın tüm dallarını kapsayacak alternatif çalışmalar üretmek amacıyla dernekleştiklerini belirten Bir Sanat Gelişim Tiyatrosu yazarı ve yönetmeni Cihad Keskin, “Yarışma sonrasında birçok yerden performans teklifi aldık.. Fakat öncelikle Yalova’da, Yalova için bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Nasıl ki yarışmada, 4 sezon boyunca kimsenin düşünmediği bir konseptle boy gösterdik, Yalova’da da görülmemiş şeyler yapmak niyetindeyiz.” dedi.

Ekip olarak, sorumluluklarının bilincinde olduklarını da belirten Keskin, “Gerek yerel gerekse ulusal anlamda birçok alanda karşımıza çıkan öğrenilmiş çaresizlik kurgusunu yıkıp çıktığımız her yolu ilk defa yürüyormuş gibi kat ederek yeni fikirler, yeni projeler ve yeni çözüm önerileri sunacağız. Havasını soluduğumuz bu çetrefilli yola yepyeni çiçekler dikerek yolun güzelleşmesini sağlayamazsak yaptığımız hiçbir şey değer kazanamaz. Bu bilinçten hareketle, içimizde yaşattığımız tüm duru hisleri sanatsever kesimle paylaşarak büyüme gayreti içerisine gireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tiyatro BSG’yi resmileştirme kararını, yarışmanın birinci turu sonrası aldıklarını da belirten Keskin, bunu gerçekleştirmek için yarışmadan elenmeyi beklediklerini ve yarışmadan döner dönmez çalışmaları hızlandırıp kısa zamanda neticelendirdiklerini de söyledi.

Çekirdek kadrolarını genişleteceklerini de belirten Cihad Keskin, “Kapımız herkese ardına kadar açık. 1997 ve öncesinde doğan herkes için yerimiz var.. 1998 ve sonrasında doğanlar için drama eğitimlerimiz de ilerleyen zamanlarda başlayacak.” dedi. Dernekle ilgili bilgi almak ya da Tiyatro BSG kadrosunda yer almak isteyen herkesin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Yağcı Han’ın 4. katındaki dernek ofisine ya da www.facebook.com/mckeskin77 adresine müracaat etmesi gerektiğinin altını da çizen Keskin, “Yalova’daki sanat anlayışına bir nefes de biz katacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim