Covid-19 pandemisi sebebiyle 2020 yılında festivali gerçekleştiremeyen TUFAG, vaka sayılarındaki azalma ve kısıtlamaların azaltılmasıyla TUFAG 34. Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin hazırlıklarına hız verdi. 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Festivale katılacak ülkelerin isimleri kesinleşmeye başlarken, konaklama konusunda da Green Hills Suites Otel ile anlaşma sağlayan dernek, Yalovalılarla buluşmak için gün sayıyor.

Bu yıl 34.sü gerçekleştirilecek olan festival ile ilgili açıklama yapan TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Geçtiğimiz yıl Covid-19 önlemleri kapsamında birçok faaliyet kısıtlanmıştı ve bu kısıtlamalar kapsamında festivalimizi gerçekleştiremedik. Bu yıl vaka sayılarında gerçekleşen düşüş ile kısıtlamalar azaltıldı ve bu yıl festivalimizi 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında yapmayı planlıyoruz.

Pandemi süresince festivalimize katılmış tüm gruplar ile iletişim içerisinde olduk, ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de festivaller gerçekleştirilemedi. Bu sebeple biz ve tüm katılımcı derneklerimiz festivalin gerçekleşmesi ve seyircilerimizle buluşmak için gün sayıyoruz.

Bu yıl 34.sünü düzenleyeceğimiz TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali için katılımcı ülkelerimizle büyük ölçüde anlaştık. Ekiplerimizin konaklaması için bu yıl Green Hills Suites Otel ile anlaştık. Bu konuda bize birçok konuda destek olan Green Hills Suites Otel Genel Müdürü Mustafa Gülşen’e teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim