THOF Büyükler Türkiye Finali Düzenlemeli Dal’da ilimizi temsil eden TUFAG, sırasıyla il yarışmasından ve ardından İstanbul’da düzenlenen grup yarışmasından birinci çıkarak ismini finale yazdırmıştı.

14 finalistin performanslarını sergilediği Yarışma’da 1’inci İzmir, 2’nci Kocaeli ve 3’üncü Kars olurken Kütahya’da ilimizi temsil eden TUFAG, 8’nci olarak ilimize döndü.

TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak, “Uzun bir aradan sonra katıldığımız Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Büyükler Yarışması’nda finalist olmak ve burada ilimizi temsil etmek bizler için mutluluk verici bir deneyim oldu. İlimizin tanıtım filminin Türkiye Finali’nde izletilmesi, ilimizin adının her kulvarda duyurulması ve tanıtımı bizler için önemliydi. Yaptığı her işte en iyisi için gayret eden Derneğimiz, uzun bir aradan sonra girdiği yarışmada finale çıkarak önemli bir başarı gösterdi. Bundan sonra da ilimize derece getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yarışma sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen Ak Parti Yalova Milletvekillerimiz Ahmet Büyükgümüş’e ve Meliha Akyol’a, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a, Kütahya’ya gelerek bizlere destek olan Termal Belediye Başkanı Hüseyin Sinan Acar’a, bizleri Kütahya’da da yalnız bırakmayan velilerimize ve oyuncularımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Editör: TE Bilişim