İlimizin ismini Türkiye’de ve Dünya’da düzenlenen birçok yarışmada başarıyla duyuran TUFAG, on yıl aradan sonra katıldıkları THOF Halk Oyunları yarışmasında Türkiye finaline katılmaya hak kazandı ve finalde yarışacak 15 ekipten biri olarak büyük bir başarı gösterdi.

İstanbul’da gerçekleştirilen THOF Grup Yarışması’nda Yalova, İstanbul, Edirne ve Kırklareli’nden gelen ekipler Büyükler Düzenlemeli Dalda performanslarını sergilediler. Birbirinden iddialı ekiplerin performanslarını sergilediği yarışmada TUFAG, 90.20 puan alarak Türkiye finalinde bir kez daha boy gösterecek ekip oldu. Birincilik Ödülünü THOF İcra Kurulu Başkanı Hüseyin GÜLER, TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Altıparmak’a takdim etti ve tüm ekibi başarılarından ötürü tebrik etti.

2012 yılından bu yana ulusal yarışmalara katılmadıklarını dile getiren TUFAG Yönetim Kurumu Başkanı Aydın Altıparmak, “2012 yılında Sabancı Vakfı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği 20. Türkiye Halk Dansları Yarışması’nda üçüncü olmuştuk, o yarışmadan sonra ulusal yarışmalara katılmamıştık. Ulusal yarışmaları hem dernek olarak, hem de Yalova olarak özlemiştik. İyi bir dönüş oldu, THOF İl Yarışması’ndan sonra THOF Bölge Yarışması’ndan çıkarak Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandık. Hedefimiz Türkiye birinciliği, inşallah bu galibiyeti kazanarak Yalovamıza bu unvanı bir kez daha getirerek hemşehrilerimize armağan etmek istiyoruz. Ayrıca THOF Bölge Yarışması’nda 1. Olan ekibimizi can-ı gönülden kutluyorum. Kültürümüze, oyunlarımıza değer veren bizden sonraki nesillere aktarılması için çaba sarf eden başta Mehmet Yönder hocamıza, sahneye çıkan 32 gönüldaşıma, sahne arkasında emek veren arkadaşlarıma-yönetim kuruluma ve desteklerini esirgemeyen eski başkanlarımıza, bizleri izlemek için Yalova’dan gelen TUFAG’lılara çok teşekkür ediyorum. Sıra Türkiye Finali’nde!” şeklinde konuştu.

“Sahnede yine çiçek gibi açtık.” diyerek sözlerine başlayan TUFAG Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Yönder, “Uzun bir aradan sonra ulusal bir yarışmaya katılmak ve böyle bir başarıya imza atmak bizleri çok mutlu etti. Bir kez daha TUFAG’ın kurumsal yapısının gücünü kanıtlamış olduk. Bugün sahnede görev alan arkadaşlarımız, ilkokul çağından bu yana TUFAG ailesinin birer mensubu, bu da yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe tekabül ediyor. Buda derneğimizin nasıl bir kurumsal kültüre sahip olduğunu ve nasıl bir aile olduğunu gösteriyor.

Sahnedeki performansımızın ardından gelen yorumlar birinciliğin ötesinde bizleri daha da mutlu etti. Gösterimizin ardından oradaki seyircilerin, izlemeye gelen değerli hocalarımızın daha sonuçlar açıklanmadan birinciliğin ekibimize yakışacağını dile getirmeleri bizleri daha da gururlandırdı. Mutluyuz, daha iyi başarılara imza atmak için çalışacağız.

Dernek olarak birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Gelecek nesillere halk oyunlarını ve kültürümüzü öğretmek amacıyla çocuklarımıza, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için gençlerimize, sosyalleşmelerini sağlamak düşüncesiyle yetişkinlerimize eğitimler veriyoruz. Uluslararası festival düzenliyoruz, bunun yanında bizlerden yurtdışı festivallere elimizden geldiğince katılmaya çalışıyoruz. Yöre çalışmaları yapıyoruz, halk oyunları literatürüne düzenlenmemiş oyunlarımızı katmaya çalışıyoruz. Yarışmada iyi bir ürün ortaya koyduk ve beğenildik, birincilikte gelerek bu performansı taçlandırdı. Bundan sonra çalışmalarımıza Yalovamız için, gençlerimiz için daha yoğun bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim