Yalova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halk Oyunları Kulübü tarafından düzenlenen Şenlik, birçok üniversitenin ekipleriyle Yalova’da adeta Halk Oyunları rüzgarı estirdi. Halk Oyunları Şenliği’nde Geleneksel Türk Kıyafetleri defilesi de sergilendi.

Halk Oyunları Şenliği’ne katılan Eskişehir Osmangazi, Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yeniyüzyıl, Dumlupınar ve Bahçeşehir Üniversitesi Halk Oyunları ekipleri, değişik yörelerin folklorunu yansıtan gösterileriyle Yalovalıları büyüledi.

Yalova Valisi Esengül Civelek’in de izlediği Halk Oyunları Şenliği’nde; Yalova Üniversitesi-İzmir ve Bilecik Yöresi, Ankara Üniversitesi –Seymen, Bahçeşehir Üniversitesi –Trabzon yöresi, Dokuz Eylül Üniversitesi-İzmir yöresi, Kocaeli Üniversitesi –Artvin Yöresi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi-Kütahya Yöresi, Uludağ Üniversitesi-Anadolu Oyunları Buketi, Yeditepe Ankara Üniversitesi-Kırklareli Yöresi halk oyunları ile Anadolu’nun değişik yörelerinden folklor rüzgarı estirdi.

Şenlik sonunda, Yalova Valisi Esengül  Civelek, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Sabahattin Ozanoğlu’na plaket takdim etti. Vali Civelek, Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen, 2.Üniversiteler arası Halk oyunları festivali için Yalova Üniversitesini kutlayarak, gurur duyduğunu ifade etti.

Halk oyunları ve sundukları defile ile sergiledikleri üstün performans dolayısıyla üniversite gençliğini kutlayan Vali Civelek, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı nezdinde de, Federasyona halk oyunları kültürümüzü yaşattıkları ve yaygınlaştırdıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.
Editör: TE Bilişim