Dünya’da henüz çevrecilik kavramının ne olduğunun bilinmediği yıllarda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından bir ağacın dalına kıymamak için yürütülen çevre abidesi Yürüyen Köşk’ün hikayesi Atatürk’ün 79. Ölüm yıldönümünde İzmir’in Bornovalı öğrenciler tarafından bir piyesle canlandırıldı.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın her fırsatta dile getirdiği ve dile getirmekten büyük onur duyduğu Yürüyen Köşk, İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan 100.Yıl İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri tarafından sahnelendi.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘Atatürk ve Yürüyen Köşk’ sayfası bulunan ve Yürüyen Köşk Gönüllüsü olarak bilinen emekli müsteşar yardımcısı Metin Erdoğan; “Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın Yürüyen Köşk’e ne kadar önem verdiğini yapmış olduğu çalışmaları ve girişimlerini yakından takip ediyorum. Sayın Salman’ın yapmış olduğu bu çalışmalar sonuncunda Yürüyen Köşk her geçen gün daha fazla tanınıyor ve ilgi görüyor. İlkokul 2. Sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu bu oyun ise tamamen öğretmenlerimizin benden yardım istemesiyle gerçekleşti. Öğretmenlerimiz Elvin Vural ve Buse Güven, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da bir gösteri yapmayı planladıklarını ve bu oyunun Yürüyen Köşk olacağını söyleyerek benden bu konuda destek istediler. Bende kendilerine gereken desteği ve bilgileri vererek bu piyesin gerçekleşmesine yardımcı olduğum için gurur duydum. Öğrencilerimizin sergiledikleri bu oyun çok beğeni aldı” dedi.
Erdoğan, “Diğer Okullardan Talep Var”
Yapılan bu Piyes’ten sonra diğer okullardan da bu konuda talep geldiğini belirten Erdoğan;“10 Kasım günü gerçekleştirilen piyesin ardından yapılan bu maketle başka okullarımızda bir gösteri yapmak istediler. Bu konuda girişimlerimiz ve çalışmalarımız var. Elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Amacımız burada Yürüyen Köşk’ü tanıtmak ve bilinirliğini artırmaktır” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim