Dünyada her işadamının kendine özgü ayrı bir yaşam öyküsü vardır. 
Hepimiz duymuşuzdur; Vehbi Koç’un mahalle bakkallığından, Sabancı Ailesi’nin pamuk hamallığından bir başka holdingin başka bir öyküden bu günlere geldiğini duyarız. 
Bunlar yalnızca söylenti olarak dilden dile gelmiş olmasını, yakın tarihimize biraz yakından bakarsak çok ilginç yaşamanın çok ilginç öykülerini dinleriz.     
‘Köfteci Yusuf’ işletmesi de yakından izlediğimiz bir işletmenin gelişimidir. 
Masal değildir, ancak neredeyse tek bir insanın çabaları ile bugüne gelmiş bir gerçek olduğunu biliriz. Bir işadamının gerçek bir öyküsüdür. 
1985’te Orhangazi’ye geldiğimde İznikspor’da 3.Lig’de top koşturan bir isim olan Yusuf Usta; önce İznik’te küçül birkaç masalı bir köfteci dükkanı olan, oradan giderek bu günlere geldiğine tanık olduk. 
Köfteci Yusuf işletmesi adım adım gelişerek kendi alçakgönüllü çabası ile bu günlere geldiğini biliyoruz. 
Köfteci Yusuf işletmeleri bugün ilk adımını attığı İznik’ten; önce yakın çevresine, giderek ülke geneline yayıldığını, bugün 100 iş yerine ulaştığını, şimdilerde yurt dışına ulaşmak için yola çıktığını görüyoruz. 
Köfteci Yusuf işletmeleri bir efsaneye yer vermeyecek kadar gerçek olan bir iş yerinin bu günlere geldiğini kanıtlamıştır. 
****
Bu nereden aklımıza geldi? 
Basına yansıdığı açıklamalarda, Avrupa’nın en büyük entegre köfte tesisine sahip olan Köfteci Yusuf giderek bir dünya markası olmayı başardığını gururla görüyoruz. 
Köfteci Yusuf bir jest yaparak 100. şubesini tesislerinin bulunduğu Yenişehir hafta sonu açtı. 
Bu kadarla bitmedi, Köfteci Yusuf Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Akkaş, 200 şube ve 14 bin çalışan hedefine ulaştıklarını söyledi.
24 yıl önce İznik ilçesinde 4 masalı restorandan bugün 7 bin çalışana ulaştıklarını hatırlatan Yusuf Akkaş, “Müşterilerimizin teveccühü sayesinde 24. yıl sonunda 100. Şubemizi entegre tesislerimizin yanında açtığını, 2020 yılında nasip olursa 200 şubeye ulaşmak istiyoruz.’ diyerek yeni yılda dünyanın bu alanda ilk olmayı amaçladığını vurguluyor, 
Konuşmasında ayrıca kendisine destek veren çalışanlarına da teşekkür ediyor.  
‘Cefakar personelimiz ve bize teveccüh gösteren müşterilerimiz sayesinde büyüyoruz. Biz de onların paralarının hakkının fazlasını vererek büyümeye çalışıyoruz” diyerek alçak gönüllükle sözlerini tamamlıyor. 
*****
Köfteci Yusuf işletmeleri Sahibi Yusuf Akkan alanında geldiği yeri de şöyle değerlendiriyor:
Hamburger, köfte ekmek, döner ekmek yanında içecekle birlikte 9 TL gibi ekonomik bir fiyatla tüketiciye ulaştıklarını anlatan Akkaş, “Konseptimiz ekonomik. İçeceği yanında ücretsiz verdiğimiz self servis modelimiz büyüyor. Taze hamburger yapıyoruz. Diğer uluslararası firmalar gibi donuk değil. Dana-kuzu etinden karışık lezzetli hamburger tüketiciyle buluşuyor, diyerek farklılığını da vurguluyor.  
 Artık yalnız bir bölgede değil, tüm ülkemizde köftemiz ve dönerimizin kalitesini tüm ülke genelinde tanıttıklarını belirtiyor. 
Bazı yerlerde kebap sosis var. Bundan sonra daha küçük yerlerde sadece ikisinin olduğu, bazı yerlerde sadece hamburgercinin olduğu şubelerimiz olacak. 2 yılda mini restoranlarla 2 bin şubemiz olacak. Biraz büyük restoranlarımızda 25-30 personelimizin çalıştığı mekanlarımız olacak. 5-10 bin kişilik ilçeler ve sitelerde bu şubeleri açmayı hedefliyoruz” diyerek hedefine açıklık getiriyor.
Yusuf Akkaş 2020 yılı için de büyük umutlar taşıyor. 2020 yılında ilk 6 ayda yurt dışında şubeler açmayı hedefleyen Akkaş, “Memleketimizin medar-ı iftiharı bir marka olmak istiyoruz. Biz de müşterilerimizin bize kefil olmalarını ön planda tutarak bayrağı zirvede tutmak istiyoruz. Milletimiz kendi markasına sahip çıkıyor. Milletimizin müşterilerimizin desteğini aldığımız için mutluyuz. Onların teveccühleri ile büyüyeceğiz” diyor. 
Ne diyelim…
Her açıdan % 100 yerli olan bir kurum, yine aynı anlayıştaki beyin gücü ile ülkemize hizmet sunuyor. 
Yolu açık olsun. 
İşte marka olmanın ve başarıda zirveye yükselmenin gururu bu olmalı. 
Kalın sağlıcakla.