2001’den bu yana düzenli olarak yapılan şenlik, son 2 yıldır ödenek sorunları nedeniyle yapılamıyordu. Kızılcık Şenliği bu yıl Yalova Valiliği, Çınarcık Kaymakamlığı, Yalova Tarım İl Müdürlüğü, Şenköy Muhtarlığı ve ŞENYAD Derneği’nin ortak organizasyonu ile yapılacak.

Murat Kaya, “Yaz meyvesi olan kızılcığın, ülkemizde en çok yetiştirildiği yer Şenköy'dür. Yapılan araştırmalara göre de Dünyada nadir yetiştirilen Kızılcığın gerek doğal şartları olarak toprak ve hava koşulları bakımından en uygun doğal ortam yeri Şenköy’dür. 600 yıllık geçmişi olan Şenköy'ün kızılcık türleri yıllarca önce köylüler tarafından yapılan aşılamalar sayesinde yeni bir tür olarak geliştirilmiştir. Köyümüzün geçim kaynağı olan kızılcık ürününü tanıtmak, yıllık yaklaşık 250 ton civarında yetiştirilen Şenköy Kızılcıklarına yeni pazar imkanları bulmak ve üreticiyi desteklemek amacıyla bu şenliği gerçekleştireceğiz” dedi. 

İl Genel Meclisi’nde Şenköy Kızılcık Şenliği’nin yapılabilmesi için İbrahim Akay’la birlikte 3 bin TL’lik ödenek talebiyle sözlü önerge verdiklerini belirten Kaya, şenlikte marmelat, dondurma, şurup, pasta ve folklor şenlikleri gibi etkinliklerin olacağını, şenliklerin 10’uncusu gerçekleştireceklerini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim