“Stajımı yaptığım yere geldim”

Türkiye’nin alanındaki en büyük ve en önemli kurumlarından birisi olan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü olarak birçok ilke imza attıklarını belirten Dr. Yılmaz Boz, “Stajımı yaptığım bir yerde müdürlüğe getirilmek güzel bir duygu. Artık buradan hizmete devam edeceğiz. Yavaş yavaş bu şehri tanıyorum ve köylerini geziyorum. Büyük projelerimiz ve fikirlerimiz var.

Genetik alanında tüm dünyanın gıpta ile bakacağı önemli bir adım atacağız. Hazırlıklarımız devam ediyor. Bu enstitünün kapılarını tüm halkımıza açacağız, halk günleri düzenleyeceğiz. Ürünlerimizi sabah sekizden akşam beşe kadar kapıda satışa sunduğumuzu bile bilmiyorlar. Bunları aşacak ve modern bir görüntü ile halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.

Pehlivan, “Yalova tarımsal rekabetin temelinin atılacağı yer”

AKP İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise, “Tarımı küçümsüyor, ufak ölçekli bir yatırım aracı olarak görüyoruz lakin konunun içindeki ince nüansları göremiyoruz. Önemli olan onları görmek ve açığa çıkarmaktır. Tarımı sadece ektiğimiz ürünün satışı olarak bakmamalıyız, tarımı sanayisi olarak bakmalı ve ürettiğimiz hammaddelerden üretebileceğimiz ürünlerin satışını sunmalıyız. Örneğim üzümü ürettikten sonra direk satmamalıyız üzüm suyu yaparak satmamız bize ve ülkemize katkı sağlayacaktır.

Şuan Hollanda’ya bakın, tüm Avrupa’nın tarımsal hammadde ve ürünlerini tekelinde bulunduracak neredeyse. Diğer yanda İtalya’ya bakın, zeytin ihracatında dünya ikincisi ama zeytin çeşidi bize göre çok çok az ve verimsiz fakat onlar hammadde olarak değil hammaddeyi işleyerek yan ürünlerini satıyorlar. Durum da ortada. Türkiye bu konuda tüm dünya ile rekabet edecek güçte ve Yalova’da bunun temellerinin atılacağı önemli bir kent, bizler de bunun için çaba sarf ediyor ve mücadele ediyoruz. Bürokrasi, Siyaset ve Halk üçgenini sağlamlaştırarak, istişare ile hareket ediyoruz ve bizlerin başarısı da bunda gizlidir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim