Brunei Sultanı Brunei Sultanı Hassan El Bolkiah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi isimleri gezdiren Mega adlı yat, bu kez Taşköprü’de yaşayan İstanbul eski belediye başkanı Ahmet İsvan’ın ABD’de yaşayan oğlu ailesi ve torunlarını Yalova’ya getirdi. Tike Restaurant’ta aile yemeği yiyen İsvan’ları getiren Mega motoryatı ise, Yalova’da kaldığı birkaç saatin ardından poyraz eşliğinde İstanbul’a döndü.

Setur Marina’ya gelen en büyük motoryat 

Türk Armatör Tamer Köseoğlu’nun sahibi olduğu yatın iç dizaynının İtalyan yapımı olduğunu belirten gemi görevlisi Ilgın Pulat, Brunei Sultanı’ndan Cumhurbaşkanı Gül’e, Alişan’dan Kenan İmirzalığoğlu’na yerli yabancı pek çok ünlü ismi konuk eden yatın, denizde 5 yıldızlı otel konforu sağladığını belirtti. Setur Yalova Marina’sına gelen en büyük motoryat olan Mega, Den&Den Denizcilik’in prestijli tekneleri arasında.

Kaptan Öz, “Shakira beni en şaşırtan ünlüydü”

Mega’nın kaptanı Mehmet Öz ise, boğazın en büyük ticari amaçlı motoryatı olan Mega’nın 3 saatte Yalova’dan İstanbul’a gittiğini, 130 kişi kapasiteli olan motoryata 70-80 yolcu aldıklarını, yemekli yolcu sayısının 65 olduğunu söyledi. Geminin 15 senedir boğazda, öncesinde dünyanın çeşitli yerlerindeki yük gemilerinde kaptanlık yapmış olan deneyimli kaptanı Mehmet Öz, şimdiye kadar pek çok ünlü ismi konuk ettiklerini belirtti. Kendisini en çok şaşırtan isimlerden birisi ise bir başka teknedeyken gezdirdiği Shakira olmuş. Marjinal şarkıcının sıra dışı tercihlerini anlatan Kaptan Öz, kendileri açısından konukların ünlü isimler olmasının pek bir anlam ifade etmediğini belirtiyor ve ekliyor; “Onlar da bizim gibi sıradan insanlar aslında”

“Yalova marinası poyraza biraz açık”

Setur Yalova Marina’ya ilk kez geldiğini belirten Kaptan Öz, Yalova yat limanını biraz küçük bulduğunu belirtiyor. Öz, “Burası Marmara’daki diğer yat limanlarına göre bir alternatif. Yat sahipleri bunu değerlendirir. Yeni marina olması güzel, biraz ufak. Bugün gördüğünüz gibi poyraz sert esiyor. Marinanız poyraza açık, biraz rüzgar alıyor. Kuzey kısmındaki duvar biraz yüksek olsa içerdeki teknenin yalpalaması daha az olabilirdi” diye konuşuyor.
Editör: TE Bilişim