Ziyarette, Yalova’daki eğitim durumu ve okullaşma hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Yurtman, Yalova’nın eğitimde ilk onda yer aldığını ve velilerin de eğitim konusunda duyarlı olduğunu söyledi. Yalova’da boşanma oranlarının da yüksek olduğuna dikkat çeken Müdür Yurtman, parçalanmış ailelerin çocuklarının okul başarısının da olumsuz olarak etkilendiğini söyledi.

Eğitimin iyi durumda olmasının gelişmeyle orantılı olduğuna dikkati çeken CHP İl Başkanı Özcan Özel de hükümetin özel sağlık kuruluşlarına yaptığı düzenlemelerin özel eğitim kurumlarına da sağlanarak özel okulların yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel dershaneler konusundaki yaklaşımını da gerçekçi bulmadığını dile getiren CHP İl Başkanı Özel, özel dershanelerin 50.000 öğretmeni istihdam ettiğini ve istihdama önemli katkısı bulunduğunu dile getirdi.

Yalova’nın eğitim durumu hakkında yapılan karşılıklı görüş alışverişinin ardından, yeni eğitim döneminin hayırlı olması dileğini ileten CHP İl Başkanı Özcan Özel, ellerinden gelen bir şey söz konusu olduğunda yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim