Çiftlikköylü vatandaşların ferah ve refah içerisinde yaşamasını hedefleyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy’ün gelişiminin hızla devam ettiğini ifade ederek, kentin tüm noktalarında hizmet ulaştırdıklarını bu anlamda gece-gündüz demeden çalışmaların devam ettiğini belirtti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Çiftlikköy’ün sınavı başarılı bir şekilde geçtiğini dile getiren Başkan Silpagar, “Gerek pazar yerlerinde gerekli tedbirlerin alınması, gerekse dezenfektasyon işlemlerinin yapılması ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi adına yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdik ve bu konuda devletimizin programı kapsamında gerekli hamleleri yapıyoruz” dedi.

‘Çiftlikköy sahili bizim gözbebeğimizdir’

Çiftlikköy’de sahil bandında temizlik hizmetleri belirli periyotlarla devam ederken yosun temizleme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Başkan Silpagar ,”Çiftlikköyümüzün sahili bizim gözbebeğimizdir. Biz burada ne kötü bir kokuya, nede çirkin bir görüntü oluşmasına asla müsaade etmeyiz. Belediye temizlik ekiplerimiz denizin dibinde oluşan balçıkların ve yosunların temizlenmesi suretiyle denizimizi daha berrak ve daha temiz bir hale getirme gayretindedirler. Bizler Çiftlikköy halkına hizmetkar olmaya geldik” diye konuştu.

Araç filosu arazöz ile daha da güçlendi

Bakan Kurum’un talimatıyla Çiftlikköy Belediyesi’ne tahsis edilen 650 Bin TL değerindeki arazözün teslimi konusunda yazışmaların tamamlandığını, bu aracında Çiftlikköy Belediyesi araç filosuna katılacağını söyleyen Başkan Silpagar, “Arazöz desteğinin bu kadar hızlı sağlanmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a müteşekkiriz. Yalova ile Çiftlikköy arasında kesintisiz bisiklet yolunun açılmasıyla ilgili çalışmalar, Küçük Sanayi Alanıyla ilgili düzenlemeler, Çiftlikköy Sahil Düzenlemesi yürüyüş ve bisiklet yolu 2. Etap Projesi gibi projeler Çiftlikköyümüzün ve ilçemiz sakinlerinin bu dönemde yüzünü güldürecek projeler olacak” dedi.

‘Millet bahçesini sabırsızlıkla bekliyoruz’

Yalova ve Çiftlikköy’ün ortak bağlantı noktasında kurulacak olan millet bahçesi için köprü bağlantılarının yapılacağının altını çizen Başkan Silpagar, büyük bir heyecanla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Yalova’da da kurulacak olan millet bahçesi projesinin hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

Noter için geri sayım başladı

Yıllardır Çiftlikköylü vatandaşların eksikliğini hissettiği noter için gerekli işlemlerin tamamlanması ile birlikte önümüzdeki haftalarda hizmete girmesi planlanıyor. Çiftlikköy Belediye Başkanı Silpagar, “Çiftlikköy’de hizmete girecek olan ilk noterlik sayesinde Çiftlikköylüler artık çeşitli hukuki işlemleri, alım-satım sözleşmeleri, yasal tescil işlemleri, protesto, ihbarname, ihtarname gibi işlemleri için artık Yalova merkezine gitmek zorunda kalmayacak” diye konuştu.

Cuma namazları gönül rahatlığı ile kılınıyor

Çiftlikköy Belediyesi olarak Cuma namazları öncesinde camilerin detaylı temizlik ve dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirildiğini aktaran Başkan Silpagar, “Bu konuda gerekli hassasiyetleri gösteriyor. Cami cemaatinin gönül rahatlığı ile namazlarını eda edebilmesi adına tüm hijyen çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilişim