Fedayi Doğruyol, baro başkanlığına ikinci kez adaylığını açıklamak için kokteyl düzenledi. Yalova Baro Başkanı Fedayi Doğruyol, 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan Baro Başkanlığı seçiminde yeniden aday olduğunu Yalova Golf Kulübünde gerçekleştirdiği kokteyl ile baro avukatlarına açıkladı. Doğruyol'un seçimdeki rakibi Avukat Şefik Akın'da kokteyle gelerek adeta centilmenlik ve dostluk örneği sergiledi. kokteyl sonrasında konuşma yapan Doğruyol, "Mustafa Kemal Atatürk’ün Benim Şehrim Dediği Yalova’da, kurulduğu günden bu yana en güçlü sivil toplum ve meslek örgütlerinden biri olan Yalova Barosunun Ekim 2018 yılında başkanlığına seçildim. Seçildiğimden buyana gurur ve onurla bu görevi yapmaktayım. Başkanlığını yaptığım bu dönemde seçilmiş olan Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve Denetim Kurulunda görev alan meslektaşlarımızla hep yapıcı bir diyalog içinde görevimizi sürdürdük. Görev alan arkadaşlarıma gösterdikleri bu karşılıksız emek ve özverileri nedeniyle meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.

Yalova Barosu, Yalova’mızın il olmasından sonra 1995 yılında kurulmuş bulunmaktadır. Kuruluşundan itibaren görev alan tüm Başkan ve kurullarındaki meslektaşlarımızın çabasıyla önemli bir noktaya gelmiştir. Her başkan, her yönetim üzerine bir taş koyarak Yalova Barosunu kentimizde ve ülkemizde etkin ve sözü dinlenen bir kurumu haline getirmişlerdir. 25. Yılımızın benim başkanlık dönemime denk gelmesinden ayrıca çok mutluyum.

Göreve başladığımız ilk günden itibaren gerek avukatlık mesleğinin geliştirilmesi ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için, gerekse de avukatlık kanununun bize yüklediği insan hakları ve hukukun üstünlüğünün korunması ve geliştirilmesi için gücümüzün yettiğince çaba gösterdik. Bunu meslektaşlarımızın takdirine sunuyoruz.

Öncelikle Baromuzun kurumsallaştırılması yönünde adımlar attık. Komisyonlarımızı aktif ve çalışır hale getirdik. Staj Eğitimi, CMK eğitimi ve meslek eğitimine önem verdik. Bu alanlarda önemli ölçüde yol aldık. Ancak Covid 19 Pandemisi nedeniyle eğitim çalışmalarımızı azaltmak zorunda kaldık.

Yine Avukatlık Mesleğine yönelik getirilmek istenen Çoklu Baro, Şubeleşme gibi yasal düzenleme çalışmasına karşı 80 Baro birlikte kararlı bir şekilde mücadele verdik. Bu mücadelede Yalova Barosunun sevgili Avukatlarını yanımızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Belki çoklu baroyu engelleyemedik ancak şubeleşmeyi içeren tasarıyı engelledik.

Pandemi sürecinde avukatlık mesleği en çok etkilenen meslek oldu. Birçok meslektaşımızın geliri azaldı hatta hiç geliri olmadı, bunun için kamu kurumları nezdinde ve TBB’ de mücadele ettik. Olanaklarımız ölçüsünde dayanışma içinde olduk. Yardımlaşma Sandığımızın eksikliğini duyduk,

Ne yaparsak hep bir şeyler eksik kaldı. Yeni dönemde yapacaklarımız için siz sevgili avukat meslektaşlarımızdan yeni dönem için yeniden görev ve yetki istiyoruz. Yeni dönemde;

-Mesleğimizi, meslektaşlarımızı ve barolarımızı korumak için,

-Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlamak için,

-Adil Yargılanma ilkesinin uygulanması için,

-Hukuk Devleti ve Hukukun üstünlüğünü tesis etmek için, insan haklarını geliştirmek için,

-Savunduğumuz kişiler adına bilgi ve belgelere ulaşmada, dosya incelemede sıkıntı çekmemek için,

-CMK uyarınca görevlendirilen müdafilerin ücretinin süresinde ödenmesini ve Avukatlık asgari ücret seviyesine yükseltilmesi için,

-Yargının diğer kurucu iki unsuru olan Hâkim Savcı gibi Kamu Görevi Gören, Kamu Avukatlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi için,

-Avukatların müvekkil vekil ilişkisini düzenleyen vekâletnamelerini kendilerinin düzenlemesi için,

-Avukat Stajyerlerine de Hâkim Savcı Stajyerleri gibi sosyal haklar ve ücret verilmesi için,

-Avukatlığın ekonomik sıkıntısının giderilmesi ve mesleki faaliyet alanının genişletilmesini için,

-Savunma hakkının lüks olmaktan çıkarılması, Avukatlık hizmetlerindeki KDV ‘nin kaldırılması için,

-Hâkim ve Savcılarımızın “Savunma Yargının kurucu unsurudur” cümlesini içselleştirmesi için,

-Savunma görevimiz nedeniyle savunduğumuz kişi ve kurumlarla özdeşleştirilmemek için,

Yarım kalan işlerimizi bitirebilmek için yeni dönemde de siz değerli meslektaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim