Yayınladığı mesajda, “Vatanımızın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak, milletimizin huzurunu ve birliğini muhafaza etmek için her türlü fedakarlığı ortaya koyan ve canlarını vermeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Ülkesi için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Gaziler Günü programı belli oldu

Gaziler Günü dolayısıyla yapılacak resmi kutlama programı da belli oldu. Buna göre bu sabah saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Çelenk töreninde Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve gaziler adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığı ile Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanlığı tarafından çelenkler protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na sunulacak. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Gaziler adına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığınca yapılacak konuşma sonrasında bir öğrenci tarafından günün anlamını belirten şiir okunacak ve tören sona erecek. Törenin sona ermesini takiben Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştirilecek. 

Editör: TE Bilişim