Takı pazarında Mısırlı teyze olarak bilinen Durakoğlu Said kendisi Türk vatandaşı ancak kocası Mısırlı olduğu için mısırdan getirdiği süs eşyalarını sattığı için bu isimle anılıyor.

Sezon boyunca iş yapamamaktan şikâyet eden Durakoğlu Said “İşlerimiz iyi ancak geçen senelere göre işlerimizde baya bir düşüş oldu. Ramazanın sezonun tam ortasına denk gelmesi nedeniyle Arap turistler ve yazlıkçılar kendi memleketlerine döndüler. Bu yüzden işlerimiz düştü. Ama yinede çok şükür bir şekilde iş yapıyoruz.” diye konuştu.

Yalova’ya bir türlü Avrupalı turistlerin çekilemediğini söyleyen Durakoğlu Said nedenini bilemediğini ancak Avrupalı turisti çekmek için girişimde bulunulmadığını belirtti. Ürünlerinin tamamını Mısırdan getiren Durakoğlu Said standında mısırı sembolize eden süs eşyaları satıyor. Bu konuda Yalova’da tek olduğunu belirten Durakoğlu Said, “Benden alışveriş yapanlar çok memnun kalıyorlar. Bir alan bir daha geliyor.” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı'na da serzenişte bulunan Durakoğlu Said “Belediye Başkanımızdan rica ediyorum takı pazarı için verdiği gölgelik sözünü yerine getirsin. Bize 1 ay önce pazarın üzerine gölge amaçlı branda çekeceklerini söylediler hatta ölçülerini bile aldılar ama şu ana kadar hiçbir çalışma olmadı.” Dedi. Sedef hasası olduğunu ve hastalığının güneşten çok etkilendiğini söyleyen Durakoğlu Said özellikle öğlen saatlerinde aşırı sıcaktan dolayı kimse gelmediği için iş yapamadıklarını belirtti. Durakoğlu Said “Rica ediyorum Belediye Başkanı sesimizi duysun artık bir an önce söz verdiği gölgeliği yapsın.” Diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim