Prof. Topçu, Hersek Lagünü’ne Hayran KaldıKocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın konuğu oldu.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu’yu ilçede ağırladı. Prof. Dr. Topçu, Hersek Lagününe hayran kaldı.

Bölgenin en önemli sulak alanlarından

Altınova’da, Marmara Denizi’nin kıyısındaki 239 kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü, toplumun her kesiminden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bölgenin en önemli sulak alanı olan Hersek Lagün, 152 hektarlık yüzeyi ve çevresindeki arazilerle 200 hektar alanda yer alan Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ziyaretçilerimi ağırlamaya devam ediyor.

GEZDİRİLEREK BİLGİLER VERİLDİ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Topçu, Hersek Lagününü ziyaret ettiler. Altınova Belediyesi Doğa Eğitim Merkezi ve Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi ile Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesini ziyaret eden Prof. Dr. Salih Topçu’ya Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral eşlik etti. Bölge hakkında bilgi alıp, kuş gözlemi yapan Prof. Dr. Topçu, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Oral’ı kutladı.

Doğa Pasaportunu da aldı

Doğa ve Hayvanları Koruma Gönüllüleri Sözleşmesini de içeren Türkiye'nin ilk ve tek Altınova Belediyesi Doğa Pasaportunu da alan Prof. Dr. Salih Topçu, keyifli bir gün geçirdi.

Editör: TE Bilişim