Bir kaç ay once müzik dinleyicilerinin beğenisine sunulan ve Kral Tv ile çeşitli müzik kanallarında video klibi dönen ilk albümü ‘Daha Yüksek’ten parçalar söyleyen Seher Ahmetzade, müzik yolculuğunu Yalovalı müzikseverlerle paylaştı.

“Rock müzik Türkiye’de hala çok zor”

Mask programında canlı performansıyla dinleyicilerin karşısına çıkan Seher Ahmetzade, söylediği Türk Sanat Müziği şarkısıyla da dinleyenlere sürpriz yaptı. Sanat müziğini çok sevdiğini dile getiren Ahmetzade, her türlü müziği dinlemekten keyif duyduğunu ancak kaliteli müzik dinlemeye gayret ettiğini dile getirdi. Ahmetzade, “Türkiye’de rock müziğin kabul edilmesi hala çok zor” dedi.

“Mayıs ayında Yalova’da iki konserde olacağım”

Yalova’yı ve Yalovalıları çok sevdiğini belirten genç rock sanatçısı, önümüzdeki günlerde ilimizde çeşitli konser ve etkinliklere katılmaya hazırlanıyor. Ilk olarak 23 Mayıs Perşembe akşamı Yalova Üniversitesi’nin Bahar Şenlikleri’nde grubuyla birlikte sahne alacak olan Ahmetzade, 1 Haziran Cumartesi akşamı ise Yalova 2. Bisiklet Festivali’nde en güzel rock parçalarını Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Yalova’ya gelecek olan bisikletçiler için seslendirecek. Ahmetzade, bu konserin ardından ise Yalova’da bir rock barda konser verecek.

Seher Ahmetzade kimdir?

Albümündeki tüm şarkıların beste ve sözleri kendisine ait olan genç sanatçı, Nisan 2011'de ilk single'ı olan "Şelale"yi dinleyicileriyle paylaştı. Sanatçı  tüm söz ve müziklerin kendisine ait olduğu ilk albümü Daha Yüksek ile Kasım 2012'de müzikseverlerle buluştu. RedRec Müzik etiketiyle raflardaki yerini alan olan albümün aranjörlüğünü Ozan Yılmaz ve Burak Yerebakan, prodüktörlüğünü ise Seher Ahmetzade ve Reha Ahmetzade üstlendi. Albümün ilk video klibi, ünlü yönetmen Mete Özgencil tarafından, albüme adını veren Daha Yüksek parçasına çekildi. Albümde tek bir Seher'in olmadığını vurgulayan Azeri kökenli sanatçı, bestelerinin de bunu yansıttığını ve tıpkı ünlü roman Dr.Jeykll ve Bay Hyde'da olduğu gibi, oldukça karşıt ruh hallerine bürünebildiklerini belirtiyor. 

Editör: TE Bilişim