Tüm Engelliler Derneği Genel Başkanı Alpaslan Erkoç, “Yalova Valisi Sayın Esengül Civelek hanım efendi, ilimizde göreve başladığı ilk günden bu yana gerek vatandaşlar, gerek esnaf ve gerekse de engelli vatandaşlarımızı düşünerek her türlü fedakarlığı yapmıştır.

Türkiye'nin ikinci, Yalova'nın ilk kadın valisi ünvanına sahip olan değerli valimiz Esengül Civelek, son yaptığı davranışla da kamuoyunun büyük takdirini toplamıştır. Valilik makamına çıkan merdivenlere, engelli vatandaşlar zorluk çekmesin diye engelli asansörü yapan sayın valimiz, artık Yalova'da yaşayan engellilerin kendisine daha rahat ulaşabilmesine olanak sağlamıştır. Bu çok önemli bir davranıştır.

Sayın valimiz Esengül Civelek, valilik makamının merdivenlerine engelli asansörü yaptırmasıyla, Yalova'daki engellileri ne kadar önemsediğini ve onların sorunlarına çözüm bulmada, kendisinin ne kadar hoş görülü olduğunu bir kez daha göstermiştir. Valimizin bu davranışı, inanıyorum ki diğer kurum ve kuruluşlarada örnek olur. Çünkü ilimizdeki engelli vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlarla ilgili bir sorunlarını halletme de, o kurum ya da kuruluşa uzanabilmek için merdivenleri aşma sorunu yaşıyor.

Ben, Tüm Engelliler Derneği Geneş Başkanı Alpaslan Erkoç olarak engelli asansörlerinin, bütün kamu kurum ve kuruluş binaları ile engelli vatandaşlarımızın ulaşmak isteyip de ulaşamadıkları her yere yapılmasını istiyorum. Böylece hem engelli vatandaşlarımız kendi sorunlarını çözmede bir yol daha kat etmiş olur hem de seslerini daha gür bir şekilde duyurabilir. Yalova Valisi sayın Esengül Civelek'e, bu davranışından dolayı sonsuz teşekkür ederiz.

Kendisi, sadece Yalova'nın değil, Türkiye'nin de en iyi valisi olduğunu kanıtlamıştır. Görev yaptığı şehirdeki engelli vatandaşlarımızı düşünerek yaptırdığı engelli asansörü, görünür de küçük bir şey miş gibi görünsede biz engelliler için aslında büyük önem ve büyük bir anlam taşımaktadır. Engellilerin sesi olan Valimiz Esengül Civelek'e yapmış olduğu davranışdan ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim