Eğitim Programında teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Teorik eğitimler Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonlarında uygulamalı eğitimler ise Çanakkale tepesi, Güneyköy Yangın Kulesi, Gürle kayasında gerçekleştirildi. Proje ile Yalova ilinde bireysel uçuş yapan Yamaç Paraşütü Pilotlarının Yolculu uçuşları için eğitim gerçekleştirildi.

Yalovalı pilotlarının eğitimi uzman ve uluslararası deneyim sahibi pilotlar tarafından gerçekleştirildi.  Pilotların eğitim kalitesinin ilk testini de Havacılık sporuna desteklerini esirgemeyen Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete Gerçekleştirdi. Cengiz Mete, pilot Mustafa Yumuk Tarafından Güneyköy yangın kulesinden yeşil ile mavinin buluştuğu Yalova üzerinde gerçekleştirildi. 

Müdür Mete Yalova’da ilk kez yapılan bu uçuş için “hayatımda farklı bir heyecan yaşadım, mutlaka her Yalovalı Yalova’yı havadan görmeli ve bu güzellikleri mutlaka yaşamalı” dedi. Ayrıca Müdür Mete Yalova alternatif spor aktivitelerini desteklemekten mutluluk duyduklarını ve desteklemeye de devam edeceklerini söyledi.
Editör: TE Bilişim