Yalova Fm’de Mask programının sevilen DJ’I Emre Karaoğlu, “www.yalovafm.com’dan tüm dünyaya Yalova’nın reklamını yapıyoruz. Yurtdışında çok fazla dinleyici kitlemiz var, Yalovalılar daha yeni yeni ısınıyor. Hem dinlemeye yeni ısınıyorlar, hem de reklam vermeye yeni ısınıyorlar. Daha çok yurtdışından ve Yalova dışından geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Almanya’dan dinleyicilerimiz var, Türk geceleri yapıldığında bizim radyo dinleniyor, Özellikle Münih’te Türk pub’ları var sabahtan akşama kadar dinlendiğimizi söyleyebilirim. Vadi ile birlikte gece Mask programı var, yani iki tane üst üste şov programımız var. programcıların hepsi Yalova’nın geniş kitlelere hitap etmiş isimler. Vadi Yalçın var, Mask programı var, Volkan’la Yakamozlu Geceler var, İlknur’la Sihirbaz var. Büşra da gelecek anlaşabilirsek ve çok daha farklı bir kitle gelecek. İnternet zaten ucu bucağı olmayan bir mecra” diye konuştu.

“Bu şekilde bir internet radyosu Yalova’da yok”

Yalovafm.com’da sistem anlamında internet radyosunda olmayan, normal bir radyo üstünde olması gereken bir sistem üzerinden çalıştıklarını kaydeden Emre Karaoğlu, “Ciddi bir yatırım var bununla ilgili. Kullandığımız server’lar hepsi bize ait. Günde 2500-3000 dinleyici sayımız var. Aynı anda 700-800 izleyiciye çıkabiliyoruz tabi ki bu sınırsız. Canlı bağlantılarımız olabiliyor. Hem ulusal hem de yerel haberleri vermek için çalışmalarımız var. Bu şekilde kurulmuş bir internet radyosu Yalova’da yok. Bizim yaptığımız yayın çok daha ulusal. Yayına başlayalı 3,5 aylık bir süre oldu. Yalova siyaseti ile ilgili de yayınlar yapmayı planlıyoruz, ama bunlarda herhangi bir taraf gözetmek gibi bir durumumuz yok.

Yalova’daki siyasetten çok ülkedeki siyasette bizi ilgilendiriyor. Artık dünyada internet radyoculuğu yaygınlaşıyor. Biz Yalova’yı komple yurtdışında ve ulusal medya üstünde radyo ile ismini duyurma konusunda biz misyonu da hedefliyoruz. Dönem sonlarında oradan insanları Yalova’ya getirerek, ya da biz de yurtdışına giderek kaynaşma geceleri yapma fikrimiz var. Malta’yla da bağlantımız var, Yalova Fm’in katkılarıyla İngilizce eğitimi için öğrenci gönderme potansiyelimiz arttı, bununla ilgili web sitesini de hazırlıyoruz. Facebook üzerinde yalovafm’in sayfası var. Ama bizimle ilgili her türlü bilgiye Yalovafm.com’dan ulaşmak mümkün” dedi. 

Editör: TE Bilişim