Sevgili okurlarım. Yazı dizimdeki merhamete, Müslim, Fedail, 66, mealen insanlara merhamet etmeyen kimseye Allah’ta merhamet etmez (4). Çocuk ve ihtiyar, biri ayağını hayatın eşiğine atmış, öteki mezarın çukuruna doğru uzatmış iki güçsüz ve sermayesi olan bu asil duyguyu en çok büngüldetip coşturan çocuk ve yaşlılardır. Resul-i Ekrem efendimizin onlara karşı derin bir muhabbet ve merhamet beslediğinin pek çok misaline şahit olmaktayız. Kendine turfanda bir meyve takdim edildiği vakit, onu önce küçük çocuklara verirdi. Yolda rastladığı çocukları selamlar, onları kucağına alıp öper, devesine bindirerek sevindirirdi. Sadece Müslümanların değil Müslüman olmayanların çocuklarını da severdi.

Sevgili okurlarım. Bir savaşta bir kaç çocuk iki tarafın arasında kalarak ölmüştü. Peygamberimizin aşırı üzüntüsünü görenler peygamberimizi teselli etmek için, neden bu kadar üzülüyorsunuz? Nihayet bunlar gayrimüslimlerin çocuğuydu, deyince Allah’ın resulü şu cevabı verdi; Bu çocuklar kafir çocukları da olsa sizden daha iyidir. Dikkat edin, çocuk öldürmeyin. Katiyen çocuk öldürmeyin. Resul-i Ekrem, bütün çocuklara karşı işte böylesine merhamet doluydu. Torunu Hz. Hasan’ı öpüp okşadığı sırada gelen bir bedevi Akra İbni Habis, “Benim 10 çocuğum var, bunlardan hiçbirini öpmüş değilim” deyince, evlat şefkatinden mahrum olan bu adama Hz. Peygamber hayretle baktı ve, “Merhamet etmeyene, merhamet edilmez” Kaynak: Buhari, Edep, 18, Müslim, Fezail, 65, buyurdu. Çocuklarını kendi elleriyle diri diri toprağa gömen bu dünyanın merhametsiz sakinleri arasında, demek ki o ışıksız günlerin ürpertici havasını hala taşıyanlar vardı. Resulullah bunlara yüz vermedi. Yüzlerine acıyarak, onun sadık dostları da öyle davrandı. Şimdide resulümüzün sünneti olan evlilik bağını benim oğlum yerine getirdi. Allah’ın izni ile 03.07.2021 Cumartesi saat 17-18 arası. Mutluluklar herkese, yeni evlenenlere. Amin.

Ayrıca evimize ziyaretimize gelen Ak Parti Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ve Mahalle Başkanlarına çok teşekkür ederiz.