Bu hafta sizlere memleketim Mersin’de aldığım ve çok önemsediğim bir eğitim hakkında düşüncelerimi paylaşmak istedim.

     Uzun bir zamandır Yalova ‘da yaşayan birisi olarak memleket özlemi ağır bastı.Milli Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme birimin açtığı kursun konusu ve yeri beni bu kursa yönlendirdi.Kursun içeriği Sınıf Öğretmenlerinin Matematik dersine bakışlarına bir içtenlik kazandırmak ve eğitici eğitimi olması önem arzetmekteydi.

  Yaşamda hepimizin matematik dersiyle ilgili bir anısı olmuştur.Bu dokunuşlar bazen dersi sevmemizi bazen de o dersten korkmamıza neden olur.Akademik başarımıza yansıyan uzun bir süreç.Ülkemizde bu derse karşı bir önyargı olması PİSA dersindeki değerlendirmeler bize açıkça gösteriyor.Bu alanda daha iyi çalışmamız gerekiyor.Matematik okuryazarlığımız istenilen seviyeye daha gelmediğidir.

  Bakanlığın Mersin’de açtığı kurs öğretmenlere bu dersle ilgili farklı öğretim yöntemlerini göstererek bir algı yönetimi sağlamak.Bu dersin aksine yaşamın her alanında sirayet eden bir ders olduğudur.En basitinden evimize bir boya ustası geldiği zaman bize hemen evin kaç metre kare olduğunu sorarak başlar.Bir hesaplama ve işlem sorusu oda eşittir matematik.

  Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğretmenler bulundukları illerde önce okullarına sonra da diğer okullara bu eğitimleri vererek sahada nasıl bir yol haritasını çizebileceklerini öğrenecekler.Her güzel şeyin bir başlangıcı vardır diyerek başladığım bu eğitimde kazanımlar dışında ;gerek akademik kadro gerek Mersin Hizmetiçi Eğitimi çalışanları bu anlamlı yolda bizlere yardımcı olmaktadır.Bunun yanında yeni dostluklar kazanmakta bu işin ayrı cabası.

    Bakanlığın Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme birimi;Kapsayıcı eğitim anlamında Türkçenin  İkinci Dil Olarak eğitimi,Okul Tabanlı Afet Eğitimi,Coğrafya Eğitimi,Müze Eğitimi,Zeka Oyunları Eğitimi,Bilgi İşlemsel Düşünme,Python Eğitimi gibi birçok alanda biz öğretmenlere eğitim vererek farklı bir pencereden bakmayı sağlamaktır.Bir de bu kurslara istekli  katılan meslektaşlarımızın yapamayacağı bir şey yoktur diyorum.

  Cennet,Cehennemi,Kanlı Divan,Kız kalesi gibi birçok tarihsel ve doğa güzelliklerine sahip ilimizi de gezme şansımız oluyor.Hem eğitim hem sosyalleşme anlamında yapılan bu çalışmalara tüm çalışanlarımızın iştirak etmesinde büyük önem var.

   Bu haftaki yazımı Mersin’den gönderirken sıcak havasını da beraberinde gönderiyor haftaya başka gündemlerde buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın…