T.C. Yalova Valiliği ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’ nın işbirliğiyle 8- 14 Mayıs 1998 tarihleri arasında “Yalova Kongresi” tertiplendi. Aylar süren hazırlık çalışmalarından sonra 8 Mayıs 1998 Cuma günü, Başbakan Mesut Yılmaz’ ın teşrifleriyle Yalova Kongresi’ nin açılışı yapıldı. Kongrede Yalova halkına, Yalova’ nın geleceğini belirleme ve plânlamasını yapma fırsatı sunuldu. Kongrede 9 komisyon kuruldu; Bu komisyonların raporları tek tek ele alınarak tartışmaya açıldı ve kongre delegasyonunun onayına sunuldu.

Kongre delegasyonunun onayı ile “Kent Meclisi Teşkili ve Çalışma Yönergesi” kongrede alınan kararların uygulanması ve Yalova’ yı ilgilendiren konuların takibi amacıyla uygulamaya konuldu.

Bu kısa açıklamadan sonra, Başbakan, Anavatan Partisi Genel Başkanı Sayın Mesut Yılmaz’ ın, 8 Mayıs 1998 Cuma günü, kongre açılışında yaptığı konuşmanın bir bölümünü tarihe not düşmek açısından aşağıya alıyorum.

“…Bugün temelini attığımız Yalova- Topçular- Altınova yolu bölünmüş yol olarak inşa edilecektir. Sadece Altınova istikametinde değil, özellikle yazın önemli sayfiye merkezi olan Çınarcık- Armutlu’ yu bağlayan yol da genişletilme çalışması gene bugünkü törenimizde başlatılmış bulunmaktadır. Yalova’ nın ulaşım sorununun çözümlenmesi için başlattığımız asıl önemli proje Yalova’ yı boydan boya kat eden oto yol projesidir. Bir önce antlaşmasını yaptık. Şu anda Danıştay’ dadır. Umuyorum en kısa zamanda da Danıştay onaylanacaktır. İstanbul’ u Ankara’ ya bağlayan otoyolun Gebze’ den ayrılan kolunun burada İzmit geçişini aşmak suretiyle sadece o değil aynı zamanda 44 kilometrelik bir oto yolla birlikte Orhangazi’ ye kadar olan bölümünün temelini inşallah bu yaz içinde atacağız. Bu projenin tutarı 1,5 milyar dolardır. Faizi ile beraber 1,8 milyar dolar. 1,8 milyar dolar da yaklaşık 400- 450 trilyon liradır. Biz devlet imkânlarıyla bu yolu ve köprüyü yapmaya kalkarsak bunu 10 senede yapamayız. Ama bu yolun beklemeye sabrı yoktur. Onun için biz bunu yap- işlet modeline göre ihale ettik.  İki Japon grubu, bir İngiliz grubu, bir Türk grubu bir konsorsiyum (şirketler birliği) kurdular. Devlet olarak biz bu işe beş kuruş para harcamayacağız. Yatırımın tümünü bu konsorsiyum getirecek, sonra bizimle yaptığı sözleşmeye göre 21 sene bu köprünün gelirini kendisi alacak, 21 sene sonra da bize devredecek. Bu köprüyü ve köprüyle birlikte 44 km. lik bir otoyolu içine alan bir projedir. Bize hiçbir maliyeti olmadan iki buçuk senede tamamlanacaktır. Dünyanın ikinci uzun köprüsüdür. Bu sayede Yalova, bizim Kasım ayında temelini attığımız Kurtköy’ deki hava alanına 15- 16 dakikalık bir mesafeye inecektir. 

… Yalova bugün Türkiye’ nin en önemli çiçekçilik merkezidir. En önemli sera meyve- sebzeciliğin yapıldığı merkezlerden biridir. Ama bunu daha geliştirip, hele şu havaalanına bağlantıları tamamladığımız zaman bunu sadece Türkiye pazarı için değil, Avrupa pazarı için, dünya pazarı için yapar hale gelmemiz lâzım. Bana göre Yalova’ nın en önemli gelişme yönü budur.  En önemli potansiyeli budur.

… Yalova bir sanayi merkezi olmamalıdır. Yalova bir yaşam cenneti olmalıdır.  

… Eğitim merkezi olabilmesi için Yalova’ da potansiyel mevcuttur. Bu potansiyelin değerlendirilmesi halinde Yalova aynı zamanda Türkiye’ nin önemli bir eğitim merkezi haline gelebilir.

… Yine önem verdiğimiz bir alan, sağlık alanıdır. Yalova sağlık hizmetleri açısından maalesef yetersiz bir durumdadır. İnşallah bir ay içinde Yalova Devlet Hastanesi’ nin temelini atacağız. Devlet Hastanesi, Çiftlikköy- Altınova yolu üzerinde, Çiftlikköy köprüsünün sağ tarafında yapılacak; 200 yataklı olacak, 50 milyon dolar harcayacağız. Türkiye’ nin en modern hastanelerinden birini buraya yapacağız. Çiftlikköy köprüsünün deniz tarafında da Sosyal Sigortalar Hastanesi yapılacak. O da 200 yataklı olacak.

… Ben bu kongrenin düzenlenmesini Yalovalıların kendi geleceklerine sahip çıkma, ona yön verme, onu şekillendirme arzusunun bir işareti olarak görüyorum. “

SON NOT:

Devlette devamlılık esastır.

Genellikle birisi başlar, bir diğeri bitirir!