Bünyesinde 112 acil servis, 155 polis imdat, 177 orman yangını ihbar, 110 itfaiye gibi acil telefonların çağrılarının yanıtlanacağı merkezde, farklı kurumlara ait acil çağrı numaraları, Avrupa standartlarına uygun olarak tek bir numarada birleştirilecek. 

112’yi arayan vatandaşlar, ortak çağrı olarak alınarak ilgili kuruma yönlendirilecek taleplerine çok daha hızlı ve işlevine uygun olarak hizmet alabilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile AÇM, modern ve klasik mimariyi bir arada bulunduran betonarme ve çelik konstrüksiyon bir yapıya sahip olacak.  3 milyon 300 bin TL’lik bir bütçesi ile yapılan binada yüzde 36 nakdi gerçekleşme tamamlanırken binanın yüzde 75’inin tamamlandığı belirtiliyor.

AÇM’nin Komuta Kontrol Merkezi’nde 112 çağrılarının değerlendirilmesi, ambulans, polis, jandarma, itfaiye ve kurtarma ekiplerinin olay yerine yönlendirilmesi, hasta yakınlarına ilk yardım bilgisi verilmesi, 112 çağrı ve yanıt kayıtlarının tutulması, olağandışı durumlarda koordinasyon ve olay yönetimi, diğer durumlarla işbirliği, ekiplerin koordinasyon kayıtları ve rapor hazırlama işleri yapılacak.

 

Editör: TE Bilişim