Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu 6.Olağan Genel Kurulu Çınarcık Yolu Arıtma tesisleri yanında bulunan AKDF - Eğitim, Koordinasyon Merkezi ve Tatbikat Sahası’nda gerçekleştirildi.

Yerel, Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası yapmış olduğu eğitim, bilinçlendirme çalışmaları düzenlediği tatbikatlarla başarılı çalışmalar yapan AKDF Genel kurul sonucu başkanlığa, K-77 Yalova Arama Kurtarma Derneği Başkanı da olan Adem Demirel yeniden seçildi. Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Adem Demirel-Başkan (K-77 Yalova arama Kurtarma Derneği),     

Veli Tiryaki - Başkan Yardımcısı (UMUT Aydın Umut Arama Kurtarma Yardım ve Eğitim Derneği),  Nevzat Çetin - Genel Sekreter (TÜRK Can Kurtarma Cemiyeti Derneği), Ünsal Acar - Sayman (GÖNDAK Gönen Doğal Afetler Arama Kurt. ve İlkyardım Derneği), Serhad Ceylan - üye (EDAK Edirne Arama Kurtarma Derneği), Nazmi Topçuoğlu - üye (ANAK – Anadolu Arama Kurtarma Derneği), Levent Bircan - üye (PADOK Pusula Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği) isimlerinden oluştu.

Genel Kurul sonrasında açıklamada bulunan Başkan Adem Demirel, “K-77 – Yalova, Edak-Edirne, Göndak-Gönen/Balıkesir, Umut-Aydın, Anak-İstanbul, Türk Can Kurtarma-İstanbul, Afak-Adana, Padok-Kütahya, Adak-Ayvalık/Balıkesir dernekleri ile sürekli ve emin adımlarla büyüyen federasyonumuz 9 ilde örgütlenmesini tamamlamış ve çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmektedir. AKDF – Eğitim ve Koordinasyon Merkezinde çadırlarda kalan delege ve üyelerimizle birlikte 4-5 Mayıs 2013 düzenlenen çalıştay da bu yıl sonuna kadar yapılmasını planladığımız çalışmalar hakkında programlar hazırlandı ve çalışmalarda görev alacak arkadaşlar tespit edildi. 

Federasyonumuz; başta deprem, sel, yangın, orman yangını, dağ, çevre, ulaşım ve benzeri kaza ve afetlerle mücadele ve gerektiğinde ilgili kurumlarla işbirliği içinde  müdahale etmektedir. Düzenlediğimiz eğitim, çalıştay, tatbikatlar ile gerek bilinçlendirme çalışmaları gerekse de müdahale ekipleri yetiştirmeye devam ediyoruz. Genel kurula katılan dernek başkanlarımıza, delegelerimize, üyelerimize ve misafirlerimize genel kurula katıldıkları için ve bizi yeniden bu göreve layık gördükleri için  ayrı ayrı teşekkür ederim. Afet gerçeği ülkemizde de bizlere acılar yaşatmakta ciddi maddi kayıplara yol açmaktadır, bu konuda canını hiçe sayarak çalışan yüreğini ortaya koyan zarar azaltma için gayret eden tüm gönüllü arkadaşlarıma da ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim