Özel Yalova Hastanesinde beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden 78 yaşındaki N.K adlı vatandaşın organları ile 2 hasta umut bulacak.
Özel Yalova Hastanesi genel yoğun bakım ünitesinde takip edilen hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi ile birlikte organ nakli bağışı ile ilgili süreci başlatan hastane yetkilileri ailenin kabul etmesi üzerine iki hastaya umut oldu. Özel Yalova Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Uzm. Dr. Barış Ülker  organ bağışı süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Ülker açıklamasında, "78 yaşında spontan beyin kanaması nedeniyle yoğun bakım ünitemizde tedavisi süren N. K. isimli hastada beyin ölümü gerçekleşmiş olup sağlığında kişinin organ bağışı konusunda düşüncelerini  bildirmesi  ve yakınlarının kompozit doku ve organ nakline onam vermesi ile yapılan tetkikler neticesinde her iki böbreği alınarak iki kişiye umut olmuştur. Bu yüce gönüllü davranışı ile tüm Karabacak ailesine sonsuz minnettarız. Organ nakli hayat kurtarır ve organ bekleyen hastayı yeniden hayata bağlar, böbrek nakli bekleyen hastaların diğer organ nakli bekleyen hastalara göre daha şanslı olduğu söylenebilir. Bunun sebebinin böbrek nakli bekleyen hastaların nakil yapılıncaya kadar diyaliz makinesiyle yaşantılarını sürdürebilmeleridir. Ülkemizde çok sayıda organ nakil merkezi bulunmakta. Ancak tek eksiğimiz organ bağışı, her yıl yaklaşık iki bine yakın insanımızın organ nakli beklerken hayatını kaybettiği düşünüldüğünde bu konuda herkesin daha duyarlı olması kesinlikle gerekmektedir" dedi.
Hayatını kaybeden N.K adlı şahsın organları uzmanlar tarafından alınarak hastalara nakledilecekleri hastanelere sevk edildiler.

 

 

Editör: TE Bilişim