Gaziantep’te geçtiğimiz yıl bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle eylem yapan doktorlar, sağlık çalışanlarına şiddetin, Dr. Arslan’ın öldürülmesiyle ülkemizde ulaştığı doruk noktası olduğuna dikkat çekti ve bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Sağlık-Sen Yalova Temsilcisi Mustafa Demirel, “Ölümünün birinci yılında sağlık şehidimizi anmak eve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisan’ı Yas Günü ilan ettik. Sağlık kuruluşlarında bu protestoyu toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla da gerçekleştiriyoruz. Aradan tam bir yıl geçmesine rağmen değişen hiçbir şeyin olmamasını, hastanelerde hamile doktorların tartaklandığı, hemşirelerin saçından sürüklenip yoğun bakımlık olduğu, 112 çalışanlarının sokaklarda darp edildiği olayların yaşanmasına rağmen çözüm için ciddi bir adım atılmamasına da bu eylemimizle tepki gösteriyoruz.

Yaptığımız araştırmalara göre sağlık çalışanlarının yüzde 62’si şiddet mağduru, 6 ayda Sağlık Bakanlığı’na rapor edilen şiddet vakası sayısı 3 bin 84. Artık buna bir dur denmesi gerekmiyor mu?” dedi. Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kadın Doğum Uzmanı İlter Ergürbüz de, göreve yeni başlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na 14 acil talep ilettiklerini ancak Bakan’ın bu taleplere hiçbir yanıt vermediğini ifade ederek, “Kötü sağlık sistemini dayatanlar kenarda izlerken sağlık kurumlarımız birer şiddet alanına dönüştü” diye konuştu. Açıklamaların ardından gerçekleşen alkışlı protesto eylemi olaysız bir şekilde son buldu.
Editör: TE Bilişim