Yalova Belediyesi Dinçer İlhan Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansta kanserle ilgili bilgiler vatandaşlara aktarıldı. Konferans, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, mahalle muhtarları, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak ise Genel Cerrahi, Cerrahi Onkoloji ve Kolorektal Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Öztürk ve Op. Dr. Gözde Doğan katıldı. Konferans öncesi Yalova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetlerin yer aldığı sine vizyon gösterimi yayınlandı. Yalova’da yaşayan vatandaşlar sordu, Prof. Dr. Ersin Öztürk ve Op. Dr. Gözde Doğan anlattı. Kanserle ilgili doğru bilinen yanlışlar Dünya Kanser Günü’nde masaya yatırıldı.

“Bilimin Işığında Bilinçli Hareket Etmeliyiz”

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin; “Kanser hastalığı için mücadelemizde daha bilinçli hareket edebilmek için bilimin ışığında yol bulabilmek için çok değerli hocalarımızı dinleyeceğiz. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Birlikte Güçlüyüz Biz”

“Birlikte güçlüyüz biz diyerek yola çıktık, kenetlendik” diyen Nurcan Bayar şunları kaydetti; “Öncelikle bu seminerin oluşmasında basamak olan Yalova Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bizleri kırmayarak, davetimize katılma inceliği gösteren, Prof. Dr. Ersin Öztürk ve Op. Dr. Gözde Doğan’a çok faydalı seminerlerine teşekkür ediyor, tüm tıp camiasını alkışlıyoruz. Birlikte Kanserle Mücadele Derneği’nden bahsetmek istiyorum. Covid-19 süresince bile kurallar çerçevesinde hiç durmadan çabalayarak, sosyal medyada kanserde erken tanı ve farkındalık paylaşımları yaptık. Moral ve motive ederek hastalarımızın yanında olduk. Amacımız bir araya gelerek, bilinçlenerek, bilinçlendirerek bu amansız hastalığı etkisiz hale getirmek. Amacımız gücümüz yettiğince hastalarımızın yanında olup, onların hayata tutunmalarını sağlamak. Kanserle mücadelenin en önemli aşaması farkında olmak. Kanserle mücadelede vereceğimiz en büyük destek daha çok bilgi sahibi olup, bu bilgileri paylaşarak farkındalık yaratmaktır. 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nü farkındalık yaratmasını diliyor, bu hastalık ile mücadele eden tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Ve diyoruz ki dünya kanser gününde farkındalık yaratmaya, kanserin önlenmesini, saptanmasını ve tedavisini teşvik etmeye söz verelim. Kansere değil, hayata şans verelim.”

Editör: TE Bilişim