Eklem içi görülebiliyor

Artroskopi, eklemlere ince bir optik aletle girilerek eklem içini monitörle görüntüleyen, tanı koymaya yarayan, aynı anda özel cerrahi aletleri ile eklem içi hastalıklarının tedavisine de olanak sağlayan kapalı endoskopik cerrahi yöntemi. Artroskopun eklem içini görmek için kullanılan, hem teşhis konulmasını hem de tedavi yapılmasını sağlayan bir alet olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selim Şanel, her yaş grubunda başarıyla uygulanılan artoskopinin tüm dünyada büyük eklem yaralanmalarının tanı ve tedavisinde çok sık kullanılan yöntemlerden en önemlisi olduğunu vurguladı.

Op.Dr. Şanel bilgi verdi

New York University Hospital’da Artroplasti ve Almanya Düsseldorf University'de Omuz-Diz Artroskopisi eğitimi alan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Selim Şanel, “Artoskopi uygulaması,  en sık diz olmak üzere bütün eklemlerdeki kıkırdak (eklem yüzeyi dokusu) sorunlarında, dizde menisküs, ön çapraz bağ, arka çapraz bağ yırtıklarında, tekrarlayan diz kapağı çıkığında, tekrarlayan omuz çıkığında kapsül tamirinde, donmuş omuz tedavisinde, omuz rotator manşet yırtıklarında, omuz sıkışma sendromunda, eklemlerden serbest kıkırdak-kemik cisim çıkarılmasında, eklem içi kırıklarda eklem yüzeyi tamirinde, eklem içi enfeksiyonların tedavisinde, yaşlı hastalarda erken dönem kireçlenmenin temizlenmesinde, olduğu gibi birçok hastalıkta başarıyla uygulanmaktadır. Artoskopi uygulamanın avantajları; küçük kesilerle ameliyat yapıldığı için dikiş kullanılmaz, enfeksiyon riski açık cerrahiye göre daha düşüktür, kesi yeri çok küçük olduğu için yara iyileşmesinde sorun olmaz, hastanın hastanede yatma süresi ve işe dönme süresi diğer ameliyatlara göre daha kısadır, ameliyattan sonra hasta hemen basabilmektedir” dedi.

Op.Dr. Selim Şanel kimdir?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Selim Şanel, 1972 yılında doğdu. 1996 yılında Istanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Fakültesi’nde İngilizce Tıp eğitimini tamamladıktan sonra, 2003 yılında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji ihtisasını tamamladı.  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Selim Şanel, 2008 yılında New York University Hospital’da Ortopedi Travmatoloji- Artroplasti eğitimi, 2009 yılında Almanya Düsseldorf University Omuz Diz Artroskopisi eğitimi aldı.Dr. Selim Şanel, çalıştığı birçok hastanedeOrtopedi ve Travmatoloji Servis Şefliği yapmıştır.        

Editör: TE Bilişim