Ülkenin bir çok noktasında ambulansların olay yerine çeşitli nedenlerle geç ulaştıklarına şahit olurken Yalova ambulansların olaylara müdahale süresi bakımında ilk sıralarda yer alıyor. Ambulanslarla ilgili bilgiler aktaran Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Sezen, “Yalova ambulansların acil vakalara müdahale süresi bakımında ülkenin en öndeki illeri arasında yer alıyor. Zira Yalova’da ihbarın ulaşmasından en geç 7 dakika içerisinde il içerisindeki bir noktaya intikal ediliyor. İlin en uzak noktasına ise 20 dakika gibi bir sürede ulaşabiliyoruz. Bu rakamlar birçok ille kıyaslandığında çok hızlı müdahale süreleridir” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda da bir acil müdahale istasyonu oluşturulduğunu hatırlatan Sezen, “Burada da bir ambulans bekliyor. O çevredeki bir vakaya ambulans buradan gittiği için müdahale süresi daha da kısaldı” şeklinde konuştu.
Ambulans sayımız yeterli
Yalova’da ambulans sayısının eskiden yetersiz olmasına rağmen son yıllarda filoya katılan yeni ambulanslar sayesinde yeterli duruma geldiğini vurgulayan Sezen, “Ambulans sayısı şu an için yeterli. Ancak Yalova nüfusu hızla artan bir il. Yaz aylarında da turistlerin gelişi ile ilde ikamet eden vatandaş sayısı daha da artıyor. Bu durumlarda vaka yoğunluğuna göre zorlandığımız oluyor. Ancak kış aylarında her hangi bir sorun yaşanmıyor” diye konuştu.
“Ambulanslara yol verin”
Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Sezen vatandaşların trafikte ambulanslara yol vermesini istedi. Bu konuda eskiye oranla daha bilinçli bir duruma gelinse de yeterli olmadığının altını çizen Sezen, “Yollarda en büyük sorun araçların ambulansa yol vermek istememesinden kaynaklanıyor. Eskiden bu durum çok daha kötüydü. Son yıllarda yapılan bilinçlendirme çalışmaları ile vatandaşlar ambulans sesini duyduklarında araçlarını kenara çekip yol vermeye başladılar. Elbette halen yeterli bir noktada değiliz ama eminim halkımız daha da bilinçlenecek. Unutmamak lazım ki ambulanslar acil durumlar dışında siren çalarak trafikte dolaşmazlar. O ambulansta olan kişi sizin bir yakınınız da olabilir ve hayata tutunmak için zamana karşı yarışıyor olabilir. Lütfen böyle düşünerek hareket edelim ve ambulanslara trafikte yol verelim” çağrısında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim