Yalova Kanser Hastaları Derneği ve Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yalova Belediyesinin katkılarıyla Yalova Sahil Mini Amfide kanser hastalığına dikkat çekmek için farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen etkinliğe Yalova Kanser Hastaları Derneği Sibel Beyosmanoğlu, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özer, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Yalova gencini Kent Konseyi çatısı altında toplamak, bunları yaparken siyaset üstü hareket etmek temel görevimiz olmalıdır”

Programın açılışında konuşan Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, “Gençlik Meclisinin en önemli ilkeleri; siyaset üstü hareket etmek, katılımcılığa önem vermek, kapsayıcı olmaktır. Her görüşten, her fikirden, her kesimden herkesi kucaklamak; Yalova gencini Kent Konseyi çatısı altında toplamak, bunları yaparken siyaset üstü hareket etmek temel görevimiz olmalıdır. Ortak Akılla karar alıp hareket etmek Kent Konseyimizin dolayısıyla sizlerin ortak amacı olmalıdır. Ortak paydamız herkesin menfaatine olacak şekilde güzel kentimiz Yalova’nın gelişimi için çalışmak olmalıdır. Kurduğumuz Gençlik Meclisimizi sürdürülebilir kılmak hem yerelde hem ulusalda örnek bir meclis haline getirmek siz gençlerin çabası, bizlerin desteği ile ancak mümkün olacaktır.” Sözleriyle, Gençlik Meclisinin mihenk taşlarının altını çizdi.

“Gençlerin duyarlılıkları ve bizim çalışmalarımızın içinde olma talebi harika oldu”

Yalova’da ontoloji hastanesinin gerekliliğini belirten Yalova Kanser Hastaları Derneği Sibel Beyosmanoğlu, “Yalova Kanser Hastaları Derneği olarak 8 yıldır yapmış olduğumuz çalışmaların içinde Yalova’da bir ontoloji hastanesinin gerekliliğini ve erken tanının önemini vurguladığımız birçok seminer gerçekleştirdik. Köy ve merkez muhtarları ile Halk Sağlığından destek gördüğümüz bilgilendirme toplantıları ile kanser hastalığı noktasında vatandaşımızı elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalıştık. Kanser hastalığından korunmak için neler yapabileceğimiz konusunda halkımızı bilgilendirmek için çok çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenledik. Kermes, sergi, gezi, kahvaltı, bugün olduğu gibi konser etkinlikleriyle bu hastalığa dikkat çekmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Hasta ve hasta yakınlarına maddi manevi destek noktasında hastalarımıza ulaşımda, doktor bulma ve hastalık takiplerini sürdürmeye devam etmekteyiz. Bugün burada yapacağımız farkındalık etkinliği bizi çok heyecanlandırdı. Yıllardır derneğimize katılım ve beraber çalışalım davetlerimizde STK’lar, kurumlar, özel müesseselerden katılımlar, destekler bizi çok mutlu etti, ama gençlerin duyarlılıkları ve bizim çalışmalarımızın içinde olma talebi harika oldu” dedi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz ise gerçekleştirdiği konuşmasında, “Böylesine anlamlı bir etkinlikle Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak çalışmalarımıza başlamış olduk. Bu bizim içinde güzel bir başlangıç oldu. Gençlik Meclisi burada, hastalığın farkında ve Yalova Kanser Hastaları Derneğinin yanında” İfadelerini kullandı. Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Gençlik Meclisi Genel Kurul üyeleri Kadir Kavşur ve Caner Hayta birlikte gerçekleştirdikleri stand up gösteri ile izleyenleri kahkaha tufanına boğdu. Ardından ikili sahneni genç sanatçı Meriç Yenice’ye bıraktı. Meriç Yenice sevilen şarkıları seslendirerek dinleyenlere müzik ziyafeti yaşatırken ardından sahne alan Serhat Tunç, Volkan Fidan ve Berkay Doğan’dan oluşan müzik grubu Yalovalıları coşturdu. Programın sonunda sahne alan Kadir Kavşur, Caner Hayta, Meriç Yenice, Serhat Tunç, Volkan Fidan ve Berkay Doğan’a ayrıca organizasyonda görev alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Gençlik Meclisi Üyeleri Ayşenur Peçe, Kadir Ocaklı, Samet Balgız, Tunahan Akkaya ve Sezgin Altınel’e teşekkür belgeleri takdim edildi. Program hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim