Yalova Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesinde uzun süre boyunca hastalarını beklemek zorunda olan hasta yakınları ve refakatçilerine yönelik örnek bir uygulamayı hayata geçirdi. Faaliyet Odası adlı etkinlikler kapsamında refakatçi ve hasta yakınları el sanatlarıyla ilgilenerek stres atıyorlar.
Yalova Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Ünitesinde hastalarını bekleyen refakatçiler için Faaliyet Odası adı altında etkinlik saatleri düzenlenmeye başladı. Uzun süre hastane ortamında kalan hasta yakınlarının biraz olsun rahatlamaları, ortamdan uzaklaşmaları ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak amacıyla servis sorumlu hekimi Uz. Dr. Emine Müftüoğlu, servis sorumlu hemşiresi Ahsen Uçar, servis hemşireleri ve gönüllü hasta yakını Parla Semizoğlu tarafından organize ediliyor. Faaliyet saati boyunca hasta yakınları el sanatları ile ilgilenirken hastalarının da günlük tedavi ve genel bakımları aksatılmadan hemşireler tarafından yapılıyor.

Etkinlik saatlerinden çok memnun olduklarını belirten hasta yakınları, “Uzun süreli yatışlar olması sebebiyle artık hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının bir aile gibi olduklarını belirttiler. Etkinlik saatlerinde biraz olsun hastane ortamından uzaklaşmak hepimize çok iyi geliyor, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dediler.

 

Editör: TE Bilişim