Yalova Kızılay Şubesi, Genç Kızılay, Kadın Kızılay ve Üniversite Kızılay birimlerinin oluşmasıyla birlikte gücüne güç katıyor. Türk Kızılayı’nın genç kadrosu ile 7 gün 24 saat sahada olduğunu, su kuyusu projeleri, kan bağışı, afet koordinasyonu, temel gıda temini gibi dünyada ve ülke genelinde birden fazla çalışma yaptığını kaydeden Duman, “Dinamik ve genç ekibimizle birlikte Türk Kızılayı olarak her geçen gün büyüyoruz. Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olma vizyonu ile hareket ediyoruz. Herkes tam kapanmaya girerken, Türk Kızılayı sahada tam açılma vaziyetindeydi. Gönüllü ekibimizle birlikte temel gıda, maske, hijyen malzemelerimizi ailelerimize, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ve dezavantajlı gruplarımıza ulaştırdık. Hepimiz maske ve mesafe kurallarına uyarak süreci en az hasarla geçirdik. Motivasyonumuzu hiç kaybetmeden, tamamen gönüllü ekibimizle sahada olmaya özen gösterdik. Bu süreçte kan bağışına da ihtiyaç duyuldu. Belirli periyotlarla kan bağışı aracımız vatandaşlarımıza hizmet verdi” dedi.

Kızılay neler yapar?

Kızılayın ulusal ve uluslararası alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında da bilgilendirmede bulunan Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı Selvet Duman, “Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunuyor. Türk Kızılay, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedefliyor. Son 10 yılda 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş, kuruluşundan bugüne 137 ülkeye yardım eli uzatmıştır. Türk Kızılay ülke genelinde hizmet veren şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olur. Modern teknolojilerinin uygulandığı hastaneler ve tıp merkezlerinde uzman sağlık kadroları ile hizmet vermektedir.  Bünyesindeki İlk Yardım Merkezilerinde düzenlediği eğitim programları ile toplumda ilk yardım bilincinin yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Gönüllü yönetim sistemi gonulluol.org, Gönüllü Merkezleri, Gençlik Kampları, Türk Kızılay Kadın, Genç Kızılay ve şube gönüllülerimiz aracılığıyla gönüllü kapasitesinin, eğitimlerinin, görevlendirmelerinin yapılmasını ve her yaştan gönüllümüzün Kızılay’a değer katacak çalışmalar yapmasını, afetlerde, olağan ve olağanüstü dönemlerde gönüllü yönetiminin stratejisini belirleyerek koordinasyonunu sağlar. Göç ve Mülteci Hizmetleri kapsamında geçici koruma altındaki kişilere barınma, beslenme, psikososyal hizmetler sunar. Kızılay Maden Suyu’nun satışından elde edilen gelirin fazlası Türk Kızılay’ın sosyal yardım ve afet müdahale hizmetlerinde kullanılır” şeklinde konuştu.

‘Bu yıl 12 bin 500 ünite kan bağışı hedefliyoruz’

Kan bağışı kampanyası ile ilgili bilgiler vererek, bu yılki kan bağışı hedefinin 12 bin 500 ünite olduğunu söyleyen Duman, “Yalova halkı kan bağışına oldukça duyarlılık gösteriyor. Kan bağışı hedefimiz her yıl artarak devam ediyor. Bu yılda bağışçılarımızdan aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. “Türk Kızılay, kan bağışı alanında yürüttüğü çalışmalarla binlerce gönüllü bağışçının yaşam kaynağı olan kanlarını ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarına aracılık etmektedir. Hayat vermenin önemi ve bilinciyle hareket eden Türk Kızılay’ı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve iş birliği ile gönüllü kan bağışçılarının her bağışı için bir fidanı toprakla buluşturarak, doğaya da hayat verecek iki yönlü bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiştir. Gönüllü kan bağışları ile hem hayat kurtaran hem de bu vesile ile dikilen fidanlarla orman alanlarının genişlemesine ve doğaya yapılan katkıdan dolayı bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim