Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın başkanlığında, Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıda yeni normalleşme sürecinde plajlarda alınması gereken tedbirlerle ilgili bir toplantı gerçekleşti. Toplantıda 2020 yaz döneminde plajlardaki önlemlerin ve çalışmaların Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu tarafından 01 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan, “COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde belirtilen tavsiyelere uygun olarak Hersek Sahili’nde alınacak önlemler kararlaştırıldı.
HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Vatandaşların sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir tatil geçirmesi için çalışmalarını yürüten Altınova Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü Garaj Amirliği Ekipleri, Altınova Sahili2nde bakım onarım çalışmasının yanında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak düzenlemeler gerçekleştirdi. Ekipler ilk olarak plajda temizliği çalışması yaptı. Ayrıca tuvaletler, cankurtaran kulelerinin montajı yapılırken pandemi kurallarına uygun olarak yeni duşlar ve plajdan duşlara yürüyüş yollarının yapımına başlandı. Plajdaki yürüyüş yolunda peyzaj çalışmasına ise devam ediliyor.
HERSEK SAHİLİNDE ALINACAK TEDBİRLER
Plaj ve yüzme alanlarında COVID-19 ile ilgili uyulması gereken kuralları içeren uyarıcı afiş ve broşürlerin görünür yerlere yerleştirilmesi,
Şezlonglar arası mesafe en az 1,5 metre olması, şezlongların üzerinde kumaş minder kullanılmaması, yıkanabilir/ silinebilir minderler kullanılması,
Plaj alanlarında çalışanlar dâhil 4 metrekare de 1 kişi olacak şekilde kapasite belirlenmesi,
Sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır. Aynı ailedekiler (anne veya babanın yanındaki çocuklar) veya beraber gelenler bir arada durabilir.
Plaj girişinde alkol bazlı el antiseptiği veya en az %70’lik alkol içeren kolonya bulundurulması,
Temizlik yapan personelin tıbbi maske ve eldiven kullanması,
Duş ve tuvaletler sık aralıklarla dezenfekte edilerek temizlenmesi,

Editör: TE Bilişim