Düzenlenen bağış kampanyasına her yaş grubundan Çiftlikköylüler ilgi gösterirken, ‘Kan ver Hayat Kurtar’ sloganıyla gerçekleştirilen kampanyanın oldukça verimli geçtiği belirtildi.

Kanın acil ve her zaman ihtiyaç duyulan ve alternatifi olmayan zorunlu bir madde olduğuna dikkat çeken Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.

Kan vermenin sağlık açısından birçok yararı bulunduğuna dikkati çeken Kızılay Kan Merkezi Doktoru Ahmet Hamdi Usman, kan verilmesiyle kandaki yağ oranı kolestrol seviyesinin düştüğünü ve 40 yaş üstü bireylerde ani kalp krizi riskini azalttığını belirterek sağlıklı vatandaşlara kan bağışında bulunmaları  tavsiyesinde bulundu.

18-65 yaş arası sağlıklı bireylerin kan bağışında bulunabileceğini dile getiren  Kızılay doktoru Ahmet Hamdi Usman, insülin kullanmayan şeker hastaları ve tansiyon hastalarının da durumları değerlendirildikten sonra kan verebileceklerini  ifade etti.

Kültür Merkezi olarak kan bağış kampanyalarını rutin hale getirdiklerini belirten Çiftlikköy Kültür Merkezi Müdürü Tamer Balkaş, Kızılay Kan Merkeziyle bundan sonra da ortaklaşa kampanya düzenlemeye devam edeceklerini belirterek duyarlılıklarından dolayı kampanyaya katılan Çiftlikköylüler’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim