Türk Kızılayı’na bağışlarıyla destek veren işadamı, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Kızılay’ın düzenlediği ödül töreni ve iftar yemeğinde bir araya geldi.

Türk Kızılayı’nın 144. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine katılan Yalova Kızılay Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin; yemekte anlamlı bir tanışma yaşadı. İftar davetine katılan Kızılay’ın kurucularından Marko Paşa’nın Yunanistan’dan gelen torunlarıyla tanışma imkanı bulduğunu söyleyen Kızılay Yalova Şube Başkanı Temuçin; bu karşılaşmanın kendisini çok duygulandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, “Bu anı hayatım boyunca unutmayacağım. Benim için çok özel bir andı. Aynı masada yemek yedik, sohbet etme imkanı bulduk” diyerek duygularını paylaştı.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu ve çeşitli illerin Kızılay Şube Başkanlarıyla, Kızılay bağışçıları katıldı.

Yalova Kızılay Derneği Şube Başkanı Osman Aykut Temuçin’in yanı sıra bazı şube başkanlarının da hazır bulunduğu yemekte, Kızılay’a bağışta bulunan 170 bağışçıya altın madalya takdim edildi. Gecede bir konuşma yapan  Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, dünyanın her yerine yardım ulaştıran, ihtiyaç sahibi ailelerin yarasını saran Türk Kızılayı’nın gücünü bağışçılarından ve yardımseverlerden aldığını vurguladı.
Editör: TE Bilişim