Masa başında sürekli oturarak çalışanları bekleyen tehlikenin sadece sırt ve bel ağrılarıyla sınırlı kalmadığını belirten Ortopedi Uzmanı Zafer Yıldırım, “Sürekli oturmak iş verimini de düşürür. Özellikle oturarak bilgisayar başında sürekli çalışmak unutkanlığı neden olabiliyor.

Çalışanlar işyerinde daha verimli olmak istiyorlarsa en azından her saat başı oturdukları yerden kalkarak 5- 10 dakika da olsa yürümeliler. İşverenler de bu önemli sağlık sorununu bilmeli. İşyerinde verim için dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta” diye konuştu.

Sürekli oturmak yorgunluğa da yol açıyor….

Uzun süre masa başında oturmanın önemli sağlık sorunlarına yol açacağını belirten Ortopedi Uzmanı Zafer Yıldırım alınacak basit önlemlerle olası sağlık sorunlarının önüne geçmenin mümkün olduğunu söyledi.

Uzman Doktor  Zafer Yıldırım, sürekli oturarak çalışmak zorunda olan kişilere şu önerilerde bulundu: “Çalışanlar masa başında 2 saatten fazla oturmamalı. En azından mümkünse saat başı 5 dakika ofis içerisinde yürüyüş yapılabilir. Çalışılan masanın sandalyeden daha yüksek olması gerekir. Ara sıra boyun sağa sola çevrilerek hareket ettirilebilir. Masa başında otururken 5-10 dakika sırt egzersizleri yapılabilir. Ayrıca sandalyenin beli destekleyecek şekilde olması gerekir”

diyerek alınacak basit önlemlerle olası sağlık sorunlarını minimuma indirmenin mümkün olabileceğine dikkati çekti.

Editör: TE Bilişim