Yeni Mevzuat çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane kantin, kafeterya, büfe, vb. tüm gıda işletmelerinde çalışanlara gıda güvenilirliği, insan sağlığı ve hijyen konularında eğitim verildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ikinci eğitim programına sektör çalışanlarından 56 kişi katıldı.

Eğitim programına katılan İl Müdürü Selim Karahan konuşmasında; ‘’En kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızın güvenilir gıda tüketmesi için Bakanlık olarak tüm hassasiyetimizle çalışıyoruz. Bu yönetmelikle birlikte güvenilir gıda ve hijyen konusunda eğitim almayan personelin bu tür işletmelerde çalışması mümkün olmayacaktır. Eğitim kurumlarında öğrencilerin güvenilir gıda tüketmesi için denetimlerimiz aralıksız olarak ve titizlikle devam edecektir “ dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ergün Emirhan, Milli Eğitim Şube Müdürü Yeliz Fitoz’un da katılımları ile gerçekleşen programda Ziraat Mühendisi Ahmet Tırnakçı ile İl Sağlık Müdürlüğünden Fatma Melekis tarafından eğitim verilerek, eğitim sonunda katılımcılara İl Müdürü Selim Karahan tarafından sertifikaları takdim edildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan, ihtiyaç çerçevesinde önümüzdeki günlerde de eğitimlere devam edileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim