Özel Yalova Hastanesi genel yoğun bakım ünitesinde takip edilen hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesi ile birlikte organ nakli bağışı ile ilgili süreci başlatan hastane yetkilileri ailenin kabul etmesi üzerine iki hastaya umut oldu.
11 Şubat 2016 tarihinde damar tıkanıklığı nedeniyle Özel Yalova Hastanesi'ne getirilen hasta yoğun bakım ihtiyacı sebebiyle, takip altına alındı. 72 yaşında beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesi ile organ bağışı ile ilgili görüşmeler yapıldı Hastanın ailesi ise bu görüşmeler sonrasında organ ihtiyacı olan başka hastalara hayat vermek için organ bağışını kabul etti. Özel Yalova Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Uzman Dr. Ali Murat Güler organ bağışı süreci hakkında açıklamalarda bulundu, "Sağlık Bakanlığı'nın yönlendirmesine göre organların transferleri için çalışmalar başladı. Organ nakil işleminin koordinasyonu için gece boyunca Hastanemiz ve Yalova İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hazır bulundu. Ş. A. isimli hasta için Bursa Uludağ Üniversitesi gelen ekip ile birlikte Özel Yalova Hastanesi ameliyathane ekibi tüm gece süren operasyonu başarılı bir şekilde tamamladılar. Hastanın karaciğeri 43 yaşındaki Ş.G isimli erkek hastaya Bursa Uludağ Üniversite'sinde, Sağ böbreği 50 yaşındaki H.T. isimli bayan hastaya Özel Bursa Acıbadem Hastanesi'nde ve Sol böbreği 54 yaşındaki M.A isimli bayan hastaya Çanakkale 18 Mart Tıp Fakültesi'nde nakil işlemi gerçekleşmiştir.‘ dedi.     
Sözlerine devan eden Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ali Murat Güler,''Geçtiğimiz yıl Yalova’da ilk organ naklinin yapıldığı hastanemiz, Türkiye’de 2015 yılı içerisinde 12 nakil ile organ nakli donör sağlayıcısı olarak 7. Sırada yer almış ve Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür plaketi verilmişti.  Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer alıyor. Türkiye'de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Organ bağışı, kişinin sağlığında, kendisi öldükten sonra organlarının kronik organ hastası olan kişilere nakledilmesi için bağışlamasıdır. Yasalara göre herkesin, iki tanıkla birlikte, kendisi öldükten sonra organlarını bağışladığını belirten bir belgeyi doldurarak imzalamasıyla ve bu belgeyi yetkili kurumlara teslim etmesiyle yapılmış olur. Kritik ve akılları en çok karıştıran nokta ise organın hangi aşamada nakledileceği çekincesidir. Bir kişi herhangi bir nedenle yaşamsal işlevlerini yitirdiğinde buna "beyin ölümü" deniyor. Tıp, bu durumu ölüm durumu olarak kabul eder. Kalbi ise, yalnızca solunumu sürdürmeyi sağlayan solunum cihazlarına ve başka makinelere bağlı olduğu sürece çalışabilir. Kadavradan organ naklinin yapılabilmesi için beyin ölümü belgesinin hazırlanmış olması, kişinin sağlığında organlarını bağışlaması, bağışladığına dair bir belge yoksa yakınlarının rızasının alınması şarttır. Canlıdan organ nakli için kişinin 18 yaşını doldurmuş bulunması, akli dengesinin yerinde olması şarttır" şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim