Yalova Belediye Meclisi mart ayı oturumunda; merkezde bulunan özel hastanelerin trafik yoğunluğu yarattığı gerekçesiyle Hacımehmet Ovası’nda belirlenen alana taşınması kararı almıştı.

Kararı uygulamak üzere harekete geçen Yalova Belediyesi, Hacımehmet Ovası-Adnan Menderes Mahallesi’nde sağlık tesisi yapılması amacıyla ayrılan iki adet taşınmazı ihaleye çıkardı.

Yalova Belediyesi Encümen Salonu’nda yapılan ihalede her iki parsel için de kapalı teklif usulüyle teklif alındı. Satışa çıkarılan 565 ada 2 no’lu 1400 metrekarelik parsel için 3 firma teklif verdi. İhale sonucunda Özel Atakent Hastanesi’nin bağlı olduğu Akent Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. 925.000 Lira bedelle ihaleyi kazanan firma oldu.

Hacımehmet Ovası’nda bulunan ve sağlık tesisi için ayrılan 565 ada ve 3 no’lu parselde bulunan 6013 metrekarelik arsa için de 2 firma teklif verdi. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer başkanlığında yapılan ihale sonucunda; ikinci parsel için ihaleyi Özel Yalova Merkez Sanayi Ltd.Şti kazandı.Firma 3milyon 835 bin Lira bedelle ihaleyi kazanan firma oldu.

Editör: TE Bilişim