İbrahim Dedecan, gazetecilere yaptığı açıklamada, şeker hastalığı, hipertansiyon, karaciğer yetmezliği gibi hastalık durumlarında veya hamilelik ve emziklilik gibi özel durumlarda oruç tutmadan önce ilgili uzman hekime mutlaka danışılması gerektiğini söyledi. Ramazan nedeniyle kişilerin beslenme alışkanlıklarında değişiklik meydana geldiğini de belirten Dedecan, beslenme açısından dikkat edilecek en önemli noktanın kişinin vücut dengesini koruması olduğunu kaydetti. 

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Dedecan, 

"İlk olarak öğün sayısı en az 3 olmak üzere 4-5 öğünü bulacak şekilde bir düzen oturtulmalıdır. Bununla beraber her öğünde dört temel besin grubundan tüketilmeye çalışılmalıdır. Yani et/tavuk/balık grubu, süt/yoğurt grubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu günlük olarak makul miktarlarda tüketilmelidir. Bunlara dikkat edilmediğinde sindirim problemleri, tansiyon problemleri, kan şekeri düzensizlikleri ve benzeri rahatsızlıklar ortaya çıkabilir" dedi. 

Azar azar ve sık sık besin tüketiminin büyük önem taşıdığını söyleyen Dedecan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Gün boyunca alınamayan besin öğesi ihtiyaçlarının karşılanması gerekmektedir. Bunun için öğün sayısı arttırılmalı ve mutlaka sahur yapılmalıdır. Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yiyip yatmanın son derece zararlı olduğu unutulmamalıdır. Sahurda tam tahıllı ekmek ile yapılan hafif bir kahvaltı veya çorba, yoğurt ve tam tahıllı ekmekten oluşan bir menü uygun bir seçim olacaktır. Aynı zamanda sahurda su tüketimine de önem verilmeli ve sıvı alımına dikkat edilmelidir" 

Editör: TE Bilişim