Yalova Kanser Hastaları Derneği’nin Kanserle Mücadele Haftası dolayısıyla düzenlediği karma sergi büyük ilgi gördü. Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Nurcan Bayar “Dernek olarak kanser hastalarına elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Birlikte dayanışma içinde olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız el sanatları ve benzeri uğraşlarla hastalarımızı iyi yönde motive etmeye çaba gösteriyoruz. Kurumlarımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından daha çok ilgi ve destek bekliyoruz” dedi.
Yalova Kanser Hastaları Derneği’nin kendileri için kardeş dernek olduğunu ifade eden TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan “Temiz toprak, temiz hava, temiz su sağlılığımız için çok önemlidir. Vakfımızın savunduğu temel değerlerimiz kanserle yakından ilgilidir.Bu konuyla ilgili sayısız örnek gösterilebilir. İşte size Gebze Dilovası örneği. Sağlık Bakanlığı’nın broşürlerinde belirttiği gibi kanseri ve diğer hastalıkları önceden önlemek mümkündür. Temiz şartlarda üretilen sağlıklı gıdalarımızı dengeli tüketmek çok önemlidir. Sağlığımız her şeyden önce gelmelidir” dedi.
Tema Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, Tema Gönüllüsü olan Kanser Hastaları Derneği Başkanı Nurcan Bayar’a TEMA’nın sembolü olan yeşil yaprak rozeti taktı. Kanseri Hastaları Derneği Başkanı Nurcan Bayar’da derneğin kurucu üyesi olan Dilek Salman ile birlikte Faruk Tezcan’a derneğin rozetini takarak derneğe üye yaptı.

Editör: TE Bilişim