Dedecan, panel ve bakanlığın kampanyası ile ilgili bilgi vererek, “Sağlık hizmetlerinin sunumunda iletişimin tartışılmaz bir önemi var. Sağlık hizmetlerinin başarısı için etkili iletişim en önemli faktörlerden birisi. Son dönemlerde sağlık sistemimizde yaşanan reformlar sayesinde hastalardan elde edilen geri bildirimler geniş tabanlı bir veri bankası oluşturulmasına olanak verdi.

Veriler göstermektedir ki esasında sağlık çalışanları ile hasta ve hasta yakınları arasında kurulacak etkili bir iletişim, oluşabilecek çoğu problemi daha oluşmadan engelleyebilir. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmeti sunanlar ile hasta ve hasta yakınları arasındaki etkileşimi en iyi noktaya taşımak için ‘Sağlıkta İletişim, Sağlıklı İletişim’ hareketini başlattı.
  Bu hareketin ilk ayağı olarak düzenlenecek panellerle farkındalığın artırılmasını amaçlanıyor” diye konuştu.

Yalova Üniversitesi işbirliğiyle bugün panel yapılacak

Dedecan, “Yalova İli Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak 15 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 09.30-15.30’da Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Yalova Üniversitesi işbirliği ile düzenlemiş olduğumuz ‘Sağlıkta İletişim, Sağlıklı İletişim’ panelinde amacımız, ilimizde bireylerin aldığı sağlık hizmetinin düzeyini korumak ve yükseltmek için sağlıkla ilgili algı, tutum ve davranışları tespit etmek, aynı zamanda bunları etkileyen faktörleri tespit ederek yönetmektir.

Bu nedenledir ki panelimiz sağlık hizmetlerinin her aşamasına dahil olan hizmet alanlar, hizmet verenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademisyenlerin katılımı ile geniş tabanlı olarak kurgulanmıştır. İlimiz için verimli ve etkili bir bilgi paylaşım ortamı oluşturmayı hedefleyen bu panele sağlık çalışanları, akademisyen ve sağlık hizmeti alanların katılım ve katkılarını bekler, hep beraber başarılı bir panel geçirmeyi dileriz” dedi.

Öte yandan panelin programı da şu şekilde açıklandı :

1.Oturum, Yalova Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Dedecan’ın, Sağlık İl Müdürü Ali Daştan’ın konuşmaları, protokol konuşmaları,

2.Oturum, Yalova Üniv.İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Mesut Başak’ın oturum başkanlığında; Yalova Aile Hekimleri Derneği Adına Dr. Aysun Kotan, Aile Hekimliğinde Hasta ve Hasta Yakınları ile İletişim, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Tansu Bayram, 112 Hizmetlerinde Hasta ve Hasta Yakınları ile İletişim konularını anlatacak. Panelde “Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Yaşanan İletişim Sorunları”, “Acil Serviste Hasta ve Hasta Yakınları ile İletişim”, “İnsan İlişkilerinde İletişimin Rolü” ve soru cevap kısımları olacak.

3.Oturumda, 
Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel, ‘Hastaların Sağlıkçılardan Beklentileri’, TÜKODER Yalova Şubesi Başkanı Funda Ayarcı ‘Hastaların Sağlıkçılardan Haklı Talepleri’, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ‘Halkımızın Sağlık Kurumlarında Yaşadığı Genel İletişim Problemleri’, Eczacı Odası Yalova Temsilcisi Emre Çandır ‘Hastalardan yansıyan görüşler’, Beyaz Kod İl Koor., İl Sağ. Müd. Avukatı Av. Abdullah Aslan ‘Hasta ve Çalışan Haklarına Hukuki Bakış’ konularında sunum yapacak. 4.Oturumda ise ‘Akademik Bakış’ konusu ele alınacak. 

Editör: TE Bilişim