Yalova Belediyesi tarafından işletilen Engelsiz Kafe Çölyak Hastaları için de Gülitensiz Menü hizmeti vermeye başladı. Menüyü Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman tanıttı.
Engelsiz Cafe içerisinde "Çölyak Mutfağı" ve "Glutensiz Menü" ile hizmet veren ve bu hizmetle Sosyal Belediyecilik dalında ödül alan Yalova Belediyesi, enzim eksikliği nedeniyle vücuda yüksek protein içeren gıdaların girmesinin yasak olduğu hastalık olarak bilinen ‘Fenilketonüri’ (PKU) hastaları içinde hizmet vermeye başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Engelsiz Cafe’yi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Çölyak Hastalarına ve Fenilkötonüri Hastalarına Hizmet Veriyoruz”
“Türkiye’nin en prestijli yerel yönetim ödüllerini veren Marmara Belediyeler Birliği’nden Çölyak Mutfağı ile ilgili geçtiğimiz yıl ödül aldık” diyerek sözlerine başlayan Başkan Salman; “Ürün yelpazemizi genişleterek burada çalışan ve hizmet veren Gönül Hanım ile birlikte Çölyak hastalarına ve Fenilkötonüri hastalarına hizmet vermeye başladık. Bu mutfakta; mantı, pide, poğaça, kurabiye, tatlı çeşitleri, krep, pasta çeşitleri gibi her türlü ürünü haftanın üç günü yani Salı, Perşembe ve Cuma günleri aktif olarak çıkarmaya başladık. Hastalarımız buraya gelip istedikleri ürünü yeme şansı bulabiliyorlar” dedi.
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a Teşekkürler”
2018 yılı itibariyle yine hastalardan gelen talepler doğrultusunda bir ilke daha imza atıldığını belirten Başkan Salman, “Çölyak ve Fenilkötonüri hastaları için un ve ekmek satışını da başlattık. Çünkü bunu hastalarımızın dışarıdan getirmeleri çok maliyetli oluyordu. Ben buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kendisine yapmış olduğum talebi hemen ertesi gün yanıtsız bırakmayarak Halk Ekmeğe vermiş olduğu talimatla bizlere bu konuda yardımcı oldu” dedi.
“Hastalar Diledikleri Zaman Gönül Hanım İle İletişime Geçebilirler”
“Engelsiz Kafe içerisinde bulunan çölyak mutfağında, çölyak ve fenilkötonüri hastaları diledikleri zaman Gönül Hanım ile iletişime geçebilirler” diyen Başkan Salman, “Özellikle hastalarımız istedikleri zamanda veya doğum günlerinde dışarıdan yeme gibi bir imkana sahip değillerdi. Ama bu mutfak sayesinde Yalova ve çevresinde ki bütün bu hastalıkla boğuşan evlatlarımız, kardeşlerimiz ve aileleri artık bu imkandan yararlanabilecekler. Ben burada bulunan başta Gönül hanıma ve burada emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

 

Editör: TE Bilişim