Altınova Belediyesi, geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Engelli, yaşlı ve yatalak bireylerin evde bakımı ve toplumla entegrasyonunu amaçlayan çalışması büyük beğeni topluyor.
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral. Gönüllülük esasına dayalı sosyal destek ve hizmet projesi olan Gönül Köprüsünün kısa zamanda  Altınova ilçesinde yaygınlık kazandığını, belirterek, yaşlı, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşları bizzat  kendisinin de evlerde sağlık personeliyle birlikte ziyaret ettiğini vurguladı. Oral, "Projenin kapsamının, başlangıcı  olarak her ay belediyemiz sınırları içinde yaşayan 40 kişiye evde bakım hizmetlerinin verilmesini amaçladık.  Evde bakım ihtiyacı olan bireylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için faaliyetlerde bulunmak. İkincisi engelli, yaşlı ve yatalak bireylerin sivil toplum kuruluşları, gönüllü bireyler ve okul öğrencileri tarafından ziyaretlerini sağlayarak toplum ile buluşmasını sağlamaktır" diye konuştu.
Proje fikrinin geliştirilmesinde Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının projeleri ve uygulamalarının incelenmesi sonucu bu kapsamda sağlık teşkilatı ve sosyal politikalar il müdürlükleri ile  işbirliği ile çalışmalar yürüttüklerini belirten Oral “Projemiz, Toplum içerisinde bulunan engelli, yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan bireylerin toplum tarafından kucaklanarak ihtiyaçlarının giderilmesi. Bu bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi.Toplumda sosyal dayanışma kültürünün yaygınlaştırılması ve Özellikle okul çağındaki çocuklara sosyal dayanışma farkındalığının uygulamalarla öğretimi amaçlanmaktadır” dedi
Editör: TE Bilişim